Galaxy S8 ar putea renunţa la jack-ul de căşti în favoarea unui nou standard proprietar

14.09.2016
Galaxy S8 ar putea renunţa la jack-ul de căşti în favoarea unui nou standard proprietar
Acum că Apple a anunţat în mod oficial că iPhone 7 renunţă la jack-ul audio de 3,5 mm, încep să apară zvonuri despre o posibilă strategie similară în tabăra Samsung. Momentan compania coreană este ocupată cu înlocuirea modelelor Note7 afectate de problemele de supraîncălzire a bateriei, însă următorul său flagship, Galaxy S8 ar putea să vină fără un jack de căşti, cu un nou format proprietar pentru conectarea de dispozitive audio.
 
 
Informaţiile neoficiale lansate de Digital Music News sugerează că Samsung va lansa noul Galaxy S8 cu o nouă mufă audio, cu capabilităţi mult superioare vechiului jack audio. Aceasta ar putea sau nu să fie compatibilă cu USB Type-C şi ar putea fi licenţiată de către alţi producători pentru a fi folosită în smartphone-urile lor. Totodată, aceleaşi zvonuri spun că Apple ar primi interdicţie pentru utilizarea acestui standard pe produsele sale, iar licenţierea noului format ar putea fi foarte ieftin sau chiar gratuit.
 
 
Planul ar fi ca producătorii de accesorii să ofere suport pentru noul format în detrimentul Lightning, care ar fi probabil abandonat în urma suportului la nivelul întregii industrii de smartphone-uri Android. Această strategie ar fi însă complet opusă de cea propusă de Apple. În timp ce Samsung s-ar concentra pe realizarea de accesorii audio cu cablu, compania americană sugerează să renunţăm cât mai repede la acestea, promovându-şi căştile wireless AirPods.
 

 

 
Vom afla probabil mai multe despre planurile Samsung mai aproape de lansarea următorului său flagship, care ar putea fi lansat în primăvara anului viitor.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult