Galaxy S8 ar putea veni cu display 4K şi suport pentru Daydream VR

Încă nu am văzut nici noul Galaxy Note7 în mod oficial, însă zvonurile despre Galaxy S8 încep deja să apară. Cele mai noi informaţii neoficiale sugerează că următorul flagship de la Samsung va veni cu un display mai mare, de 5,5”, cu rezoluţie foarte înaltă şi cu un accent major pus pe realitate virtuală. În cazul în care aceste zvonuri se adeveresc, noul Galaxy S8 cu numele de cod „Project Dream” ar trebui să vină şi cu un hardware intern pe măsură.

Samsung a demonstrat un panou „Bio Blue” de 5,5” cu rezoluţie 4K anul acesta, iar la momentul respectiv au apărut deja speculaţii despre integrarea acestuia într-un smartphone high-end. Se pare că acest smartphone ar putea fi Galaxy S8, un dispozitiv orientat în special către realitate virtuală, precum noua platformă Daydream de la Google. Pentru a oferi astfel de capabilităţi însă, Galaxy S8 va trebui să fie echipat cu un hardware mult mai puternic decât cel disponibil pe piaţă în acest moment.

Exynos 8890 şi Snapdragon 820 şi 821 oferă performanţă de top în acest moment în spaţiul mobil, însă Galaxy S7 şi noile smartphone-uri care vor ajunge pe piaţă în cursul anului 2016 sunt livrate cu display-uri Full HD sau cel mult QHD (2560 x 1440 pixeli). Când rezoluţia urcă la 4K/UHD este necesar un GPU mai puternic pentru a putea procesa mai rapid imaginile înainte de a fi afişate şi implicit de un acumulator de capacitate mai mare pentru a alimenta acest procesor.

Probabil că Samsung pariază pe realizarea de noi chipset-uri pe un proces de fabricaţie mai mic (10nm), care să reducă consumul de energie al dispozitivului. Acest lucru asigură miniaturizarea componentelor interne, lăsând mai mult spaţiu pentru acumulator, însă nu este clar cât de multă energie în plus va consuma panoul Bio Blue cu rezoluţie 4K în comparaţie cu un OLED QHD.

Desigur, toate acestea sunt informaţii neconfirmate şi speculaţii, Galaxy S8 fiind mai degrabă un dispozitiv zvonit decât un produs real.

Citeşte şi Galaxy S8 ar putea fi primul smarpthone Samsung cu ecran 4K
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult