Galaxy S9 ar putea bate recorduri în privinţa vitezei de încărcare a bateriei

Galaxy S9 ar putea bate recorduri în privinţa vitezei de încărcare a bateriei

Lucrând în strânsă colaborare cu Qualcomm pentru implementare tehnologiei Quick Charge 4, Samsung al putea face din Galaxy S9 unul dintre cele mai rapide modele smartphone, din punct de vedere al vitezei de încărcare a bateriei.

Motorizat de chipsetul Snapdragon 845, Galaxy S9 şi ediţia S9+ vor beneficia de una dintre cele mai eficiente implementări a tehnologiei Quick Charge 4.

Fără a da cifre exacte, Samsung promite o scurtare cu 15% a timpului de încărcare şi o îmbunătăţire cu 30% a eficienţei, fapt ce permite reducerea cu până la 3°C a temperaturii la nivelul carcasei. Pentru refefinţă, One Plus 5T, ultimul model smartphone prezentat drept având cea mai mare viteză de încărcare a bateriei poate atinge 59% din capacitate în 30 de minute, respectiv 93% după 60 minute.

Pentru scopul propus, tehnologia Quick Charge 4 apelează la o funcţie numită Intelligent Thermal Balancing, care presupune monitorizarea temperaturii în două zone distincte ale acumulatorului. Separat în două celule, acumulatorul este încărcat în mod alternant selectând celula cea mai rece, evitând astfel acumularea excesivă de căldură.

Mai multe detalii vom afla cu siguranţă de la evenimentul de lansare Galaxy S9, aşteptat pentru data de 24-25 februarie 2018.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult