Galaxy S9 ar putea fi mult mai scump decât modelul S8 de anul trecut

06.02.2018
Galaxy S9 ar putea fi mult mai scump decât modelul S8 de anul trecut

iPhone X nu este primul smartphone care costă peste 1000 de dolari americani la raft, însă este primul fabricat în masă, care nu face parte dintr-o serie exclusivistă sau limitată. Samsung a testat terenul în anii precedenţi cu seria Note, oferind aceste modele la preţuri ridicate, chiar dacă hardware-ul nu era mult diferit faţă de cel al modelelor din gama Galaxy S. Anul acesta, Galaxy S9 ar putea să primească un preţ semnificativ mai mare decât Galaxy S8, iar motivul nu pare să fie un cost ridicat al producţiei, ci faptul că există un precedent setat de Apple.

Galaxy S9 nu va fi un upgrade major faţă de modelul S8 de anul trecut. Desigur, procesoarele Exynos 8910 şi Snapdragon 845, care vor fi integrate în noile telefoane, sunt mult mai puternice, însă costurile de fabricaţie mai mult ca sigur că nu au crescut. Nu ne aşteptăm la un design foarte diferit, iar camera foto va primi o diafragmă variabilă, însă iarăşi, costurile de producţie nu ar trebui să fie cu mult mai mari.

Cu toate acestea, TechRadar susţine că are informaţii de la surse familiare cu lanţurile de magazine de specialitate din Marea Britanie, care spun că preţul lui Galaxy S9 va fi cu 100 de lire sterline mai mare decât cel al lui S8. Având în vedere că S8 costa 689 lire anul trecut, noul S9 ar putea fi lansat la 789 lire, în timp ce modelul S9+ ar fi mai scump cu încă 100 lire. În comparaţie, în urmă cu 2 ani, Galaxy S7 era lansat la numai 569 lire sterline în Marea Britanie.

Dacă se dovedeşte că Samsung doreşte să crească preţurile, iar acestea vor fi afectate la nivel mondial, ne putem aştepta ca Galaxy S9 să coste cu 100 de dolari în plus în America şi cu 100 de euro în plus în Europa. Chiar şi cu un preţ mai mare, modelul S9+ tot nu ar fi la fel de scump precum iPhone X. Cu siguranţă însă, noul Note9, care este aşteptat în toamna anului curent, cu siguranţă va fi situat pe piaţă pe o treaptă superioară, cu un preţ pe măsură.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult