Galaxy S9 ar putea folosi o placă electronică miniaturizată, lăsând mai mult spaţiu pentru acumulator

Galaxy S9 ar putea folosi o placă electronică miniaturizată, lăsând mai mult spaţiu pentru acumulator

Urmând fiascoului avut cu modelul Galaxy Note 7, Samsung ezită în decizia includerii unui acumulator cu densitate foarte mare de înmagazinare a energiei, preferând să optimizeze organizarea internă a componentelor pentru a face loc unui acumulator mai voluminos.

Una dintre componentele care a primit cele mai puţine modificări de-a lungul timpului, în ciuda faptului că ocupă destul de mult spaţiu în carcasa unui smartphone modern, este placa electronică (PCB). Beneficiind de microprocesoare şi componente electronice tot mai bine miniaturizate, Samsung a decis adoptarea unui design multi-strat pentru placa electronică, permiţând îngrămădirea componentelor într-un spaţiu mai mic.

Nu tocmai nouă, tehnologia presupune realizarea unui PCB cu mai multe straturi de circuite electronice suprapuse, folosind doar o fracţiune din spaţiul unui PCB convenţional. Spaţiul eliberat în carcasa telefonului ar urma să revină un acumulator mai mare, care să îmbunătăţească autonomia lui Galaxy Note 9 fără a forţa limitele tehnologiilor actuale.

Samsung nu este singura companie care va folosi PCB-uri multistrat, Apple având planuri similare pentru noile modele iPhone pregătite pentru lansare în cursul anului viitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult