Galaxy Tab S9 FE și Tab S9 FE+, așteptate cu un design asemănător seriei premium Tab S9

21.09.2023
Galaxy Tab S9 FE și Tab S9 FE+, așteptate cu un design asemănător seriei premium Tab S9

Așteptată în această toamnă, seria de tablete Galaxy Tab S9 FE și Tab S9 FE+ este adresată fanilor care nu dispun de buget pentru achiziționarea alternativei premium, dezvăluită în luna august.

Potrivit informațiilor obținute pe surse, Galaxy Tab S9 FE și Tab S9 FE+ vor veni cu ecrane de 10.9” și 12.4”, Samsung încercând să răspundă atât fanilor care și-ar dori o tabletă gigant, cum este Tab S9 Ultra, cât și celora care înclină mai degrabă către alternativa ceva mai compactă, Tab S9/S9 Plus.

Așteptată cu prețuri semnificativ mai mici, seria Tab S9 Fe schimbă soluția Snapdragon 8 Gen 2 cu un chipset Samsung. Regăsit în echiparea popularei serii Galaxy A54 5G, Exynos 1380 vine cu performanțe de medie. Din păcate, pe lista dotărilor „ciuntite” intră și ecranul Dynamic AMOLED 2X , înlocuit cel mai probabil cu o soluție LCD. În schimb, avantaje precum rata de refresh la 120 Hz și rezoluția înaltă vor fi păstrate.

Galaxy Tab S9 FE va putea fi achiziționată cu până la 8GB memorie RAM și 256GB stocare internă, în timp ce versiunea Tab S9 FE+ primește 12GB RAM și 256GB stocare. Livrate în carcasă din aluminiu cu design unibody, tabletele vor dispune de senzor de amprentă, slot microSD, difuzoare stereo, conexiune WiFi 6 (5G opțional), Bluetooth 5.3 și conector USB-C cu încărcare rapidă la 45W. Capacitatea acumulatorului ar putea atinge 9800mAh pe modelul FE+.

Seria de tablete Galaxy Tab FE a debutat în 2021 cu modelul S7 FE, Samsung omițând continuarea pentru anul 2022. Astfel, Galaxy Tab S9 FE trebuie să aducă progrese notabile atât la partea de performanță, cât și a designului exterior.

Ilustrată cu imagini de prezentare neoficiale, noua generație Tab S9 FE apare cu un design foarte asemănător seriei premium Tab S9, lansată de Samsung în luna august.

Cât despre prețuri, Galaxy Tab S9 FE ar putea ajunge pe piața europeană la prețul de 549.99 euro, în echiparea de bază cu 6GB RAM și 128GB stocare. Modelul Tab S9 FE+ va avea un preț recomandat de 749.99 euro, în varianta cu 8GB RAM și 128GB stocare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult