Galaxy X, telefonul flexibil de la Samsung, ar putea fi lansat în viitorul apropiat

25.09.2017
Galaxy X, telefonul flexibil de la Samsung, ar putea fi lansat în viitorul apropiat

Tot auzim informaţii despre un smartphone cu ecran flexibil de la Samsung, într-un format pliabil, care să ofere un ecran mai mare într-o formă obişnuită. Modelul numit până acum Galaxy X pare să fie mai aproape de realitate acum decât a fost vreodată, întrucât un dispozitiv al companiei coreene a fost depistat în baza de date a comisiei de certificare din Coreea de Sud sub numele SM-G888N0. După declaraţiile lui DJ Koh din urmă cu doar câteva săptămâni, care confirma că se lucrează activ la dezvoltarea unui asemenea telefon, este posibil ca acesta chiar să ajungă pe piaţă în viitorul apropiat.

Acum că Galaxy S8 şi Note8, cele două flagship-uri din 2017 ale companiei sunt pe piaţă, Samsung se poate concentra pe generaţiile următoare. Cu siguranţă, Samsung Galaxy S9 va fi lansat în primăvara anului viitor, iar odată cu Note9, am putea să vedem şi un nou tip de dispozitiv. SM-G888N0 a fost depistat în baza de date a Agenţiei Naţionale de Cercetare Radio, comisia care oferă aprobări pentru lansarea şi vânzarea de dispozitive mobile (şi nu numai) pe teritoriul Coreei de Sud.

Galaxy X ar putea fi prezentat ca o variantă alternativă la Galaxy Note9, aşa cum în urmă cu trei ani, Samsung lansa Galaxy Note Edge, primul smartphone cu ecran curbat pe o singură laterală. Diverse detalii despre Galaxy X sugerează că ar putea aborda un design de tip „clapetă”, cu un ecran mare pe toată suprafaţa interiorului, sau un design de tip „carte”. Ecranul va fi bazat pe tehnologia YOUM, care foloseşte panouri OLED într-un format flexibil, însă materialele din care va fi acest dispozitiv construit sunt încă un mister. Plasticul ar oferi o experienţă de utilizare inferioară dispozitivelor din sticlă pe care le avem în prezent, iar alte materiale flexibile dure încă nu au fost descoperite.

Dacă Samsung va lansa într-adevăr Galaxy X (sau Note X) anul viitor, multe companii concurente vor începe să producă produse concurente. Deja companii precum Lenovo au prezentat prototipuri funcţionale la diverse show-uri de câţiva ani buni, deci Samsung nu este singura companie interesată de acest tip de construcţie pliabilă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult