Galaxy Xcover6 Pro este cel mai reparabil telefon Samsung din ultimii ani. Cum arată la interior (VIDEO)

27.09.2022
Galaxy Xcover6 Pro este cel mai reparabil telefon Samsung din ultimii ani. Cum arată la interior (VIDEO)

Galaxy XCover6 Pro, cel mai nou telefon Samsung din gama de dispozitive cu rezistență crescută a fost dezasamblat până la ultima componentă, expunând o construcție care favorizează reparațiile ușoare.

Deși vine într-o carcasă cu certificare IP68 pentru protecție la apă și praf, plus certificare MIL-STD-810H pentru rezistență la lovituri și strivire, Galaxy XCover6 Pro este mai ușor accesibil pentru reparații decât orice alt smartphone din oferta Samsung. Spre exemplu, acesta este probabil singurul smartphone de nouă generație livrat cu un acumulator detașabil, care poate fi schimbat prin simpla detașare a capacului aplicat peste spatele telefonului. În mod remarcabil, concesia făcută nu afectează în niciun fel protecția la apă, capacul fiind prevăzut cu garnitură de etanșare ce nu necesită lipire sau reaplicare.

Publicat pe canalul YouTube PBKreviews, dezasamblarea lui Galaxy Xcover6 Pro relevă un design foarte accesibil pentru reparații, inginerii Samsung livrând un telefon care poate fi dezasamblat aproape doar cu șurubelnița, evitând pe cât posibil de adezivi puternici. Probabil, cel mai de lăudat aspect este includerea unui acumulator detașabil și de capacitate suficient de mare. Tratat ca un accesoriu, acesta poate fi schimbat în câteva clipe cu rezerva păstrată în bagaje, restabilind autonomia telefonului fără timpi de așteptare nedoriți. Practic, cu acest sistem poți avea autonomie nelimitată în călătoriile tale, singura condiție fiind să ai suficienți acumulatori de schimb.

Desigur, designul foarte rezistent și ușor reparabil vine cu unele compromisuri, la o grosime de 9.9mm și greutate de 235 grame, Xcover6 Pro fiind unul dintre cele mai voluminoase telefoane cu ecran de 6.6 inch de pe piață.

Per total, este discutabil dacă Galaxy Xcover6 Pro chiar este mai practic de folosit decât un smartphone obișnuit cu protecție la apă, dar protejat într-o carcasă detașabilă de bună calitate. Până la urmă, carcasa de protecție poate fi schimbată mai ușor decât telefonul, atunci când este deteriorată în urma unui mic accident.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult