Samsung anunță Galaxy XCover6 Pro cu cinci ani de actualizări, rezistență la șocuri și baterie accesibilă fără service

03.07.2022
Samsung anunță Galaxy XCover6 Pro cu cinci ani de actualizări, rezistență la șocuri și baterie accesibilă fără service

Samsung a anunțat oficial noul Galaxy XCover6 Pro, cel mai nou smartphone al său din gama de dispozitive cu rezistență crescută. Acesta este un model care bine cu mai multe premiere pentru această zonă, precum conectivitate 5G și Wi-Fi 6E, cât și un procesor modern care să alimenteze aceste capabilități. Deja știam din informații neoficiale că acesta este cel mai nou model Samsung care permite oricând scoaterea capacului de pe spate și înlocuirea bateriei, așa cum vedeam în trecut pe majoritatea telefoanelor.

Galaxy XCover6 Pro este telefonul cu Android pe care mulți îl așteptau

Galaxy XCover6 Pro este dezvoltat în jurul unui ecran de 6,6” cu rezoluție Full HD+ la 120 Hz, protejat de sticlă Gorilla Glass Victus+, la fel ca smartphone-urile din seria S22. În ciuda dimesniunilor relativ „normale”, telefonul este mai gros decât am văzut pe dispozitive în ultima vreme, cu un profil de 9,9mm. De asemenea, este mult mai greu decât alte telefoane din piață, cântărind 235 de grame.

Asta pentru că este construit din materiale rezistente, primind certificare atât pentru standardul IP68 pentru rezistență la apă și praf, în ciuda faptului că permite schimbarea bateriei, cât și pentru Standardul MIL-STD-810H, care asigură rezistență la umiditate, sare, praf, vibrații și șocuri mecanice.

Configurația internă implică un procesor octa-core pe 6nm, pe care Samsung nu-l menționează. Acesta ar putea fi ori un Snapdragon 778G, fie un model Exynos echivalent, produs de Samsung. Configurația rămâne una de medie, cu 6 GB RAM și 128 GB stocare, dar există și un slot pentru carduri microSD pentru cei care vor să extindă spațiul disponibil.

galaxy_xcover6_pro_backfront

La capitolul camere foto avem un sistem 50 f/1.8 pentru camera wide cu o cameră de 8 megapixeli f/2.2 pentru ultrawide pe spate, și o cameră selfie de 13 megapixeli. Aceste camere sunt cam… neobișnuite pentru dispozitivele Samsung. Acumulatorul de 4.050 mAh nu pare însă să fie foarte mare, însă ar trebui să asigure măcar o zi de autonomie, iar avantajul este că poți cumpăra mai multe, pe care să le schimbi atunci când ai nevoie rapid.

Probabil cel mai mare avantaj al acestui telefon, pe lângă cel al rezistenței și al bateriei care se poate înlocui rapid, este faptul că beneficiază de același suport software extins precum restul seriei de telefoane Galaxy. Astfel, acesta este livrat cu Android 12 și OneUI 4.1, dar va primi până la patru actualizări de sistem și cinci ani de actualizări de securitate.

Samsung Galaxy XCover6 Pro se lansează în a doua jumătate a lunii iulie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult