Galaxy Z Flip5 vs. Razr 40 Ultra: care model pliabil a cedat mai repede. VIDEO

10.08.2023
Galaxy Z Flip5 vs. Razr 40 Ultra: care model pliabil a cedat mai repede. VIDEO

Canalul de YouTube Mrkeybrd a realizat în ultimele câteva zile un experiment foarte important pentru cei care au în plan să cumpere un telefon pliabil pe format Flip. Membrii echipei au pus față în față modelele Galaxy Z Flip5 (review) și Motorola Razr 40 Ultra (review) într-un test manual de anduranță care a testat plierea. Rezultatele testelor sunt surprinzătoare, mai ales în comparație cu declarațiile companiilor în legătură cu durabilitatea acestor telefoane.

Galaxy Z Flip5 a depășit așteptările în testele de rezistență

Rezultatele finale ale testelor arată că Galaxy Z Flip5 este semnificativ mai bine construit decât alternativa de la Motorola. Acesta a supraviețuit la peste 400.000 de plieri conscutive, care au fost realizate live în cadrul mai multor transmisiuni pe YouTube care au ținut câteva zile. Numărul final de plieri, până când ecranul telefonului a cedat complet a fost de 401.156 de repetări de cicluri complete de închis și deschis. Telefonul Samsung a început să dea semne de „oboseală” abia pe la 223.000 de plieri, când balamaua sa și-a pierdut capacitatea de a rămâne într-o poziție fixă intermediară.

motorola razr 40 ultra galaxy z flip5 test

Motorola Razr 40 Ultra nu a avut însă parte de rezultate similare. Nu doar că balamaua sa a început să nu mai funcționeze corect de pe la 44.000 de plieri, dar ecranul său a cedat la plierea cu numărul 126.266 de repetiții.

Și mai interesant este însă faptul că Motorola spune în materialele sale de marketing că telefonul poate rezista la 400.000 de plieri, însă nu a reușit să atingă decât un sfert din această sumă. În schimb, Samsung oferă declarații de rezistență mai conservatoare, de doar 200.000 de plieri, și a reușit să depășească de două ori numărul garantat.

Desigur, companiile oferă aceste statistici pe baza testelor de laborator, unde roboți de precizie înaltă rulează aceste teste. Diferența între acelea și cele cu operatori umani este că forța aplicată de oameni nu este niciodată constantă sau precisă. Iar în utilizare normală, nu vei reuși să deschizi telefonul de fiecare dată la fel, cu o forță mai mică.

Razr 40 Ultra ar putea fi folosit pe o perioadă mult mai scurtă

Conform Samsung, cele 200.000 de plieri ar trebui să asigure o utilizare de 5 ani cu 100 de plieri pe zi. Dacă testul de mai sus se dovedește a fi unul relevant pentru majoritatea telefoanelor Galaxy Z Flip5, asta înseamnă că ar putea rezista la până 10 ani în aceste condiții. Desigur, până atunci, alte componente ar putea ceda, sau ar putea interveni șocuri mecanice care să ducă la înlocuirea dispozitivului. Aplicând aceeași formulă și la Motorola, probabil că o perioadă realistă de utilizare, pe baza acestui test, ar fi de cam 2-3 ani.

Cei de la Mrkeybrd au oferit chiar și o explicație în format video pentru a explica o parte dintre cauzele posibile care au dus la stricarea mai rapidă a lui Motorola Razr 40 Ultra.

sursa: Mrkeybrd

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult