Galaxy Z Flip5 și Fold5 au acum o dată de lansare. Vor veni pe piață mai devreme decât ne așteptam

02.06.2023
Galaxy Z Flip5 și Fold5 au acum o dată de lansare. Vor veni pe piață mai devreme decât ne așteptam

Aproape simultan cu lansarea noului telefon pliabil Motorola Razr 40 Ultra, Samsung a făcut un anunț important legat de telefoanele sale pliabile. Probabil simțind amenințarea din partea noului produs, producătorul sud coreean a dezvăluit când și unde va avea loc evenimentul de lansare pentru Galaxy Z Flip5 și Fold5. Cele două telefoane vor fi lansate mai devreme decât ne așteptam.

Samsung a stabilit data de prezentare a modelelor Galaxy Z Flip5 și Fold5

Pentru prima dată, pliabilele de la Samsung vor fi prezentate oficial în Coreea de Sud, la Seul. Evenimentul este programat pentru data de 26 iulie. Anterior, Samsung organiza lansările oficiale ale pliabilelor sale în SUA, pe la jumătatea lunii august. Acestea urmau apoi să ajungă pe piață la finalul lunii, cu doar câteva săptămâni înainte de noile telefoane de la Apple. Acum însă, Samsung pare că se pregătește de schimbarea strategiei.

Până în 2023, Samsung nu părea să dea importanță concurenței în zona de pliabile. De altfel, compania deține majoritatea pieței de pliabile la nivel mondial, fiind singura companie care are o tradiție atât de lungă cu acest tip de dispozitive. Totuși, anul acesta, Motorola și Oppo au început să câștige teren, cel puțin pe partea tehnică, lansând noi modele performante și cu ecrane mai mari la exterior în comparație cu ce a oferit Samsung până acum.

Zvonurile spun că în cadrul evenimentului de lansare ar putea fi lansate și noile ceasuri din gama Galaxy Watch6, cât și un dispozitiv „mixed reality”, dezvoltat în parteneriat cu Google, care ar trebui să concureze în piață cu noul Reality Pro de la Apple. Samsung simte probabil presiune din partea Apple să aibă o prezență în acest spațiu, însă compania a mai avut astfel de tentative în trecut, prima dată cu parteneriatul cu Oculus, care transforma telefonul într-un dispozitiv VR, iar apoi cu modelele Odyssey pentru PC.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult