Galaxy Z Fold3 dezasamblat complet: cât de greu este de reparat. VIDEO

18.08.2021

Galaxy Z Fold3 este cel mai avansat și totodată cel mai scump telefon mobil din oferta Samsung, așa că probabil că nu mulți dintre cei care îl vor cumpăra se vor aventura să îl dezasambleze pentru a vedea exact ce se regăsește la interior. Din fericire, există creatori de conținut pe YouTube care sunt specializați în astfel de materiale, așa că putem vedea și noi, fără să riscăm să distrugem un telefon de 1.800 de euro, cum a construit Samsung acest telefon pliabil și cum diferă față de generația precedentă.

Galaxy Z Fold3 este pe cât de scump, pe atât de greu de dezasamblat și reparat acasă

PBK Reviews, un canal care oferă instrucțiuni pentru dezasamblarea și repararea telefoanelor mobile, a dezmembrat un Galaxy Z Fold3 aproape complet (video mai sus). În afară de ecranul pliabil, care nu poate fi scos fără a fi distrus, PBK Reviews a scos toate componentele care ar putea fi schimbate la acest telefon. Vorbim despre cele două baterii, plăcile de bază, ecranul exterior și toate camerele foto, alături de difuzoare și microfoane.

La interior, un Galaxy Z Fold3 este foarte diferit față de un smartphone tradițional, întrucât include multe elemente dublate, iar totul este mai bine lipit la interior pentru a rezista în timp. Din păcate, acest lucru înseamnă că o operațiune teoretic simplă, precum schimbarea bateriei, devine foarte complicată, fiind necesară îndepărtarea mai multor straturi de componente. Mai mult, bateriile sunt lipite permanent de carcasă, fiind necesară aplicarea de alcool izopropilic pentru îndepărtarea lipiciului.

Concluzia PBK Reviews a fost că în termeni de reparabilitate, Galaxy Z Fold3 primește nota 2/10, fiind mult mai complicat de dezmembrat decât majoritatea telefoanelor de pe piață. Dacă vă cumpărați un telefon de 1.800 de euro, probabil că este o idee bună să plătiți și o asigurare pentru el și să vă asigurați că aveți un service Samsung autorizat în apropiere în cazul evenimentelor neplăcute.

sursa: PBK Reviews

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult