Galaxy Z Fold4, mai rezistent decât multe telefoane fără ecran pliabil (VIDEO)

30.08.2022
Galaxy Z Fold4, mai rezistent decât multe telefoane fără ecran pliabil (VIDEO)

Dezamăgind destul de mulți fani, Samsung a lansat Galaxy Z Fold4 ca pe un upgrade incremental adus predecesorului Fold3, livrând ceva mai multă performanță și autonomie a bateriei, dar dintr-un pachet rămas în mare parte neschimbat.

Departe de a fi un eșec, Galaxy Z Fold4 a livrat exact ce era așteptat de la el: un design ceva mai bine finisat și performanțe crescute, obținute fără a reduce autonomia și așa insuficientă a bateriei. Ei bine, lucrurile stau chiar puțin mai bine de atât, testele de anduranță realizate pe canalul YouTube JerryRigEverything relevând un produs care poate îndura aproape orice. Cel puțin, atât timp cât nu abuzezi prea mult de ecranul pliabil.

Aflăm pe această cale că ecranul lui Galaxy Z Fold4 în continuare este atât de vulnerabil încât poți lăsa deformări permanente prin simpla presare cu unghia, sau că sticla trecută la generația Gorilla Glass Victus Plus este aplicată în continuare sub o folie din plastic dur, care se va zgâria la cea mai mică atingere. De fapt, am lămurit în urmă cu ceva timp că sticla minerală aplicată ecranelor pliabile are doar rol de conservare a rigidității la modul general, în sensul că ecranul nu va face „valuri” în urma utilizării prelungite. În rest, protecția anti-zgârieturi este mai degrabă o fantezie, includerea stratului de sticlă ultra-subțire constituind mai degrabă un punct vulnerabil, acesta fiind primul care să cedeze în urma îndepărtării (accidentale) a foliei din plastic aplicată la exterior.

Vestea bună este că Galaxy Z Fold4 vine cu protecție IPX8, însemnând că telefonul este protejat împotriva contactului cu particule de praf și chiar imersiei complete în apă, ceea ce înseamnă că ecranul pliabil nu mai reprezintă în mod neapărat un punct vulnerabil al telefonului.

În timp ce ecranul este la fel de susceptibil la urme de uzură normală, designul Galaxy Z Fold4 este surprinzător de durabil, telefonul rezistând testului de îndoire atât cu ecranul pliat, dar și depliat.

La final, Samsung reușește să demonstreze că deține o un avantaj de neegalat pe segmentul telefoane pliabile, livrând în continuare, probabil, cel mai fiabil pliabil de pe piață.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News