Galaxy Z Fold6 de anul viitor ar putea aduce noi schimbări de design în gama de pliabile Samsung

22.06.2023
Galaxy Z Fold6 de anul viitor ar putea aduce noi schimbări de design în gama de pliabile Samsung

Modelul Galaxy Z Fold5 este programat să fie lansat abia prin luna august, după o dezvăluire oficială la final de iulie, dar deja avem informații despre următoarea generație, care va ajunge pe piață abia peste un an, în 2024. Conform unui nou leak, Samsung ia în considerare schimbări majore pentru următorul model, Galaxy Z Fold6, care ar schimba semnificativ forma noului dispozitiv cu ecran pliabil.

Nici nu s-a lansat Galaxy Z Fold5, și deja vorbim despre următorul model, Fold6

Marea schimbare în 2023 pare să fie eliminarea spațiului dintre cele două jumătăți ale telefonului atunci când este pliat. Galaxy Z Fold5 va primi de asemenea un nou procesor și… cam atât. Se pare însă că Galaxy Z Fold6 ar putea fi modelul pe care fanii pliabilelor îl așteaptă de fapt, care va face inclusiv ecranul exterior mai ușor de folosit, mai ales cu o singură mână.

Încă de la prima generație, modelele Fold de la Samsung au ales un format foarte înalt pentru ecranul exterior, care îl face greu de folosit pentru utilizare normală. Tastatura este foarte îngustă, iar imaginile și clipurile video se văd prea „înghesuite” pe ecranul pe format de 23.1:9. Alți producători au început în ultima perioadă să reducă dimensiunile pe verticală ale pliabilelor, și să adopte ecrane pe format mai tradițional.

Se pare că așa va fi și Galaxy Z Fold6, conform leaker-ului Revegnus, care sugerează că vom primi un ecran mai puțin înalt și mai lat pe următorul pliabil. Dezavantajul este că nu ne putem aștepta la un upgrade semnificativ de cameră. Atât Galaxy Z Fold5, cât și următorul Z Fold6, sunt așteptate cu același senzor de 50 megapixeli, ISOCELL GN3, pe care l-am văzut încă de anul trecut pe Galaxy S22 și Fold4.

Este posibil ca Samsung să nu dorească să investească atât de multe resurse în dezvoltarea de noi pliabile pe format Fold în fiecare an, întrucât acestea reprezintă un procent mic din vânzările de pliabile. Utilizatorii par să adopte mai degrabă formatul Flip, care micșorează un telefon tradițional, în timp ce Fold-urile sunt adevărate „cărămizi” grele și groase.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult