Galaxy Z Roll, primul telefon Samsung cu ecran rulabil primește calendar de lansare

19.05.2021
Galaxy Z Roll, primul telefon Samsung cu ecran rulabil primește calendar de lansare

Ca și confirmat de Samsung prin arătarea unui concept de telefon cu ecran rulabil, cu ocazia evenimentului Display Week 2021, Galaxy Z Roll este așteptat cu suport S Pen, nu mai târziu de anul viitor.

În prezentarea ținută, Samsung a folosit conceptul de ecran rulabil în mod combinat cu actuala idee de telefon pliabil, ilustrând mai multe dispozitive care se pot plia și rula în funcție de nevoi. Însă ce ne interesează pe noi este strict conceptul de ecran rulabil, demonstrat pe un dispozitiv care își poate mări suprafața de afișare la o simplă apăsare de buton.

Mult mai compact și ușor de folosit decât un telefon pliabil, Galaxy Z Roll nu are zonă de pliere și poate funcționa ca un smartphone convențional în majoritatea timpului. Spre exemplu, cu telefonul folosit pe orizontală poți extinde ecranul pentru a viziona în condiții mai bune clip YouTube a cărui rată de aspect nu se potrivește cu formatul alungit al ecranului rulat. Alternativ, la folosirea în modul vertical poți extinde porțiunea de ecran rulabil ca pe o listă cu aplicațiile des utilizate, totul fără a părăsi aplicația curentă sau redimensiona interfața acesteia.

Potrivit demonstrației oferită deja de Samsung cu un ecran prototip, ecranul OLED atinge diagonala de 7.2 inch în modul extins, suficient cât poți transforma Galaxy Z Roll într-o tabletă compactă. Totul cu o singură mișcare.

Deși nu oferă nicio informație concretă, Samsung a brevetat deja numele Z Roll, gestul reprezentând un bun indiciu pentru planurile de viitor ale producătorului sud-coreean. Cât despre compatibilitatea cu accesoriul S Pen, detaliul apare în documentația inclusă cu aplicația pentru brevet. Astfel, Galaxy Z Roll ar putea fi succesorul de drept al seriei Galaxy Note, capabil să ofere experiența acestuia din formatul unui smartphone cu ecran de 6 inch în modul rulat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult