Geely, compania chineză care deține Volvo, se pregătește să intre pe piața de smartphone-uri

21.01.2022
Geely, compania chineză care deține Volvo, se pregătește să intre pe piața de smartphone-uri

După extinderea operațiunilor în vest prin achiziția producătorilor de mașini europene Lotus și Volvo, Geely pare să încerce intrarea pe piața de smartphone-uri. Compania chineză are în plan să cumpere un producător de telefoane mobile, iar candidatul din prezent pare să fie chiar Meizu, companie cu prezență pe piață de aproape 20 de ani, dar ca nu s-a bucurat de succesul dorit în vest.

Geely ar putea cumpăra Meizu pentru a-și dezvolta propriile smartphone-uri

Conform site-ului chinez 36Krypton, Geely ar putea cumpăra Meizu pentru a porni un nou business în domeniul tehnologiei mobile. Se pare că planurile sunt într-un stadiu destul de avansat, întrucât Geely deja a fondat Xingji Times, o entitate nouă dedicată pentru dispozitive mobile. Aici, producătorul auto a angajat deja oameni care au ocupat în trecut poziții importante de la ZTE, Xiaomi și Oppo, iar investiția se ridică la 1,5 miliarde de dolari, fără achiziția Meizu.

Odată ce achiziția va fi anunțată, Geely va căuta un partener pentru producția dispozitivelor, iar Foxconn ar putea fi soluția. Foxconn produce deja smartphone-uri pentru Apple și alți producători mari, pe baza cercetării și dezvoltării pe care fiecare companie o execută intern.

Meizu livrează în prezent sub un milion de smartphone-uri pe an, o scădere mare față de aproape 20 de milioane în urmă cu doar câțiva ani. Se pare că au apărut probleme pe lanțul de aprovizionare cu module de stabilizare OIS pentru camerele foto, lucru care a scăzut producția companiei. De asemenea, ultimele eforturi în materie de campanii de promovare nu au avut succesul dorit. Cea mai recentă lansare a companiei, din martie 2021, propunea Meizu 18, flagship-ul companiei, cu așa-numitul CleanOS, adică un sistem de operare fără aplicații preinstalate și fără reclame. Publicul nu a fost foarte receptiv.

Li Shufu, chairman Geely Holding Group, a declarat anterior că inovația software din domeniul dispozitivelor mobile permite utilizatorilor accesul imediat la tehnologie nouă, imediat ce este destul de bună pentru a fi folosită. Acesta spunea că și-ar dori același lucru și pentru domeniul auto.

sursa: 36kr via GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult