Go4News: D1C, primul smartphone Nokia cu Android, listat în baza de date AnTuTu

Multă lume aşteaptă cu interes relansarea brandului Nokia pe piaţa de smartphone-uri, însă primul produs care va rezulta din parteneriatul dintre HMDglobla şi Foxconn nu pare să fie orientat către segmentul premium. Conform AnTuTu, cineva testează un dispozitiv numit Nokia D1C, care pare a fi un prototip pentru un smartphone mid-range, fără pretenţii, orientat către cei cu buget limitat.

Listarea de pe AnTuTu sugerează că noul Nokia D1C va fi realizat în jurul unui chipset Snapdragon 430 de la Qualcomm, echipat cu procesor octa-core la 1,4 GHz. Acesta va fi alăturat unui modul de 3 GB memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare şi un display Full HD. În ciuda faptului că nu este specificată dimensiunea display-ului, probabil că acesta nu va depăşi 5,5”. Camerele foto de 13, respectiv 8 megapixeli vor oferi probabil rezultate decente în majoritatea situaţiilor, însă în ultima perioadă software-ul de captură şi procesare pare să fie mai important decât numărul de pixeli ai senzorilor.

Altă caracteristică importantă care a ieşit la iveală cu ocazia acestui leak este sistemul de operare Android 7.0, care va fi instalat pe D1C din fabrică. Probabil că vom vedea acest smartphone pe piaţă în următoarele câteva luni, însă singurele evenimente de anvergură pentru lansarea de dispozitive de acest gen din viitorul apropiat sunt CES şi MWC, care sunt organizate în lunile ianuarie, respectiv martie.

Având în vedere hardware-ul noului Nokia D1C, este foarte posibil ca acesta să devină un nou dispozitiv care doreşte să devină best-buy în segmentul de piaţă mid-range, unde va întâlni concurenţă din partea Motorola, Huawei, ASUS şi alţi câţiva producători importanţi. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult