Go4News: iPhone 7 este cel mai puternic smartphone testat cu AnTuTu

iPhone 7 ajunge în magazinele din ţările incluse în primul val de lansare la sfârşitul acestei săptămâni, însă am primit destul de puţine informaţii până în prezent despre hardware-ul intern al telefonului. Conform testelor AnTuTu, se pare însă că Apple a reuşit din nou să lanseze un smartphone puternic, care va putea să rămână în topurile de performanţă cel puţin până în primăvară, când vor fi lansate noi smartphone-uri flagship de la majoritatea concurenţilor.

În acest moment, iPhone 7 este cel mai performant smartphone testat vreodată cu aplicaţia de benchmarking AnTuTu. Noul flagship Apple a reuşit să atingă scorul de 178.397 puncte, cu aproximativ 40.000 de puncte mai mult decât modelele din Top 10. iPhone 6S, Galaxy S7, One Plus 3 şi restul de terminale din topul de performanţă AnTuTu bazate pe Snapdragon 820 aveau scoruri medii între 130.000 şi 140.000, iar noul Snapdragon 821 care va fi integrat în terminalele din această toamnă pare să fie un upgrade modest faţă de modelul din primăvară.

Aprobarea iPhone 7 şi iPhone 7 Plus pentru vânzare în China a scos la iveală şi câteva detalii tehnice despre acestea. Se pare că acumulatorii ambelor modele au fost măriţi, graţie spaţiului câştigat în urma renunţării la jack-ul audio. iPhone 7 vine cu un acumulator cu capacitate de 1.960 mAh, în timp ce iPhone 7 Plus se bucură de una cumulator de 2.900 mAh. În continuare, acestea par a fi limitate când sunt comparate cu cele de pe terminale cu Android, însă performanţa lor ar trebui să fie comparabilă.

În România, iPhone 7 şi 7 Plus vor ajunge în magazinele de specialitate şi la operatorii telecom în mod oficial începând cu data de 23 septembrie, odată cu restul de ţări care primesc noile modele în cel de-al doilea val de lansare. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult