Go4news: iPhone 8 ar putea renunţa complet la senzorul de amprentă TouchID

iPhone 8 va fi cu siguranţă cel mai aşteptat smartphone al anului, iar zvonurile despre acesta nu se vor opri înainte de lansarea sa oficială care este aşteptată în luna septembrie. Conform analistului Ming-Chi Kuo de la KGI, Apple va oferi acest model superior alături de noile iPhone 7S şi 7S Plus, însă nu va integra chiar toate funcţiile care au fost vehiculate pe internet în lunile trecute. Se pare că cea mai mare omisie va fi chiar senzorul de amprentă integrat în display, Apple lovindu-se de aceleaşi probleme pe careSamsung şi restul de producători le-au întâlnit.

Kuo susţine că noul iPhone 8 va beneficia de un design similar cu cel pe care l-am văzut în diverse imagini scăpate pe internet, sau realizate după planurile neoficiale pe care le-am întâlnit de curând. Acesta va beneficia de cel mai mare raport între ecran şi carcasă de pe piaţă, partea din faţă fiind aproape complet acoperită de un panou OLED de 5,8”. Singurele elemente distinctive de pe partea din faţă vor fi amplasate în partea de sus a dispozitivului, pe o bandă neagră care întrerupe display-ul.

Aici se vor regăsi difuzorul pentru apeluri, senzorii de proximitate şi de lumină ambinentală, alături de un sistem cu două camere foto. Acestea din urmă vor beneficia de un software avansat de detecţie facială, care va fi folosit pentru autentificare, cât şi pentru realizarea de selfie-uri mai bune în comparaţie cu modelele precedente. Butonul Home va fi eliminate complet, acesta fiind înlocuit cu unul virtual, asemeni celui de pe Samsung Galaxy S8.

Din păcate, acest lucru înseamnă că Apple nu va beneficia de un senzor de amprentă, întrucât compania a refuzat să pună unul pe spatele dispozitivului, ca în cazul lui Galaxy S8. Se pare că tehnologia pentru recunoaşterea amprentei prin display nu este încă gata, iar primele dispositive care vor beneficia de aşa ceva vor ajunge pe piaţă abia anul viitor.

Acelaşi raport din partea lui Ming-Chi Kuo susţine că iPhone 8, cât şi seria iPhone 7S vor beneficia de încărcare wireless Qi, încărcătorul fără fir fiind livrat însă separat, ca accesoriu optional. Acest lucru înseamnă că toate modelele noi de iPhone vor beneficia de o construcţie de sticlă pe partea din spate, cu o ramă metalică de jur împrejur. Nu în ultimul rând, Kuo crede că stocurile de iPhone 8 vor fi limitate până la finalul lui 2017, motivul fiind lipsa de panouri OLED. Din acelaşi motiv, noul model va fi lansat puţin mai târziu decât seria 7S, însă va fi cu siguranţă în magazine înainte de finalul anului.

Ming-Chi Kuo este un analist taiwanez ale cărui rapoarte sunt realizate de obicei be baza unor informaţii de la surse apropiate de Apple. Acesta oferă de obicei detalii concrete despre produsele Apple înainte ca acestea să fie anunţate sau lansate şi de obicei detaliile oferite de el sunt confirmate în cadrul conferinţelor de presă. Desigur, până când nu primim detaliile din surse sigure, raportul său pentru KGI Securities poate fi luat în considerare drept zvon.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult