Go4News: Kodak Ektra, un smartphone cu design retro şi cameră foto de ultimă generaţie

Cu un design amintind de vechile aparate foto cu film fotosensibil, la modă în perioada anilor 1940, dar capabil să ofere toate avantajele unui smartphone modern, Kodak Ektra este adresat pasionaţilor de fotografie care doresc să-şi expună creativitatea în mediul online cât mai rapid şi comod.

Disponibil în Marea Britanie din luna decembrie pentru suma de 449 lire sterline, Kodak Ektra are ca principal element de atracţie camera foto de 21 MP bazată pe senzorul Sony IMX230 (folosit şi cu modelul Xperia Z3+), cuplat unui grup de lentile cu deschidere f/2.0.

Din rolul de smartphone, Kodak Ektra pune la dispoziţie un ecran de 5.0” cu rezoluţie 1080p, respectiv o configuraţie motorizată de chipsetul deca-core MediaTek Helio X20, ajutat cu 3GB memorie RAM. Platforma software are la bază versiunea Android 6.0, într-o formă fără prea multe modificări, dar cu aplicaţii extra pentru editare foto şi acces la un serviciu contracost pentru imprimarea pozelor pe hârtie.

Dorind să păstreze aspectul suplu şi greutatea redusă, Kodak a echipat noul Ektra doar cu un acumulator de 3000 mAh, care însă ar putea să nu fie suficient pentru cei obişnuiţi să facă multe poze în destinaţiile de vacanţă.

Completând designul retro dat de spatele acoperit cu piele ecologică şi obiectivul camerei foto, pachetul cu accesorii include şi o husă de protecţie de forma unui portofel, prevăzut cu o curea pentru transport.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult