Go4News: Microsoft a terminat-o cu smartphone-urile? Şeful companiei ne contrazice: „Următorul nostru telefon va fi extraordinar”

24.11.2016

După ce Windows Phone a ajuns la o cotă de piaţă minusculă, undeva la nivelul de 1%, multă lume a crezut că Microsoft va renunţa la smartphone-uri. Compania, nu se dă, însă, bătută şi promite că următorul său model de telefon va fi extraordinar. Asta a declarat Satya Nadella, directorul executiv al Microsoft, într-un interviu acordat publicaţiei Australian Financial Review.

„Microsoft va continua să fie pe piaţa de telefoane, dar nu cum este definită ea astăzi de liderii actuali”, a spus Nadella. Compania doreşte să îşi creeze propria cale şi de aceea a încurajat recent proiecte de smartphone-uri pentru anumite segmente de clienţi, aşa cum este modelul HP Elite x3, care ţinteşte segmentul enterprise. Telefonul se poate conecta la un monitor şi poate fi folosit ca un mini-PC.

 

 

Nadella a lăsat să se înţeleagă că proiectul la care lucrează compania (posibil Surface Phone?) merge pe aceeaşi idee, a telefonului care poate fi şi PC, la nevoie. Se zvoneşte că Windows Phone va primi suport pentru procesoare x86, care le va permite terminalelor mobile care sunt echipate cu acestea să ruleze aplicaţii Windows standard.

 

Este posibil ca după atâtea încercări nereuşite Microsoft să tragă, în sfârşit, lozul câştigător. A reuşit acest lucru pe piaţa de laptopuri cu Surface Book şi pe cea de desktop-uri All-in-One cu Surface Studio.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult