Go4News: Utilizatorii de iPhone 7 au întâmpinat prima problemă a telefonului: „Hissgate”

19.09.2016

Apple a livrat primele unităţi de iPhone 7 în weekendul care tocmai s-a încheiat, iar o parte dintre utilizatori au descoperit deja o primă problemă hardware care ar putea sa afecteze un număr mare dintre unităţi. Este vorba despre un sunet deranjant pe care telefonul în scoate atunci când procesorul este utilizat la capacitate aproape maximă, în special în aplicaţii de benchmarking sau în jocuri 3D foarte solicitante.

Momentan este prea devreme pentru a şti dacă acest sunet este dovada unei probleme hardware care ar putea deteriora în timp telefonul, însă cei care au apelat la serviciul de suport tehnic Apple au fost trimişi către cel mai apropiat service autorizat pentru a primi un telefon nou. Cei mai mulţi utilizatori care au sesizat această problemă spun că este vorba despre modele iPhone 7 Plus şi că sunetul ascuţit este mai degrabă enervant şi nu împiedică cu nimic utilizarea normală a dispozitivelor. De asemenea, sunetul apare doar atunci când procesorul este foarte puternic solicitat şi în utilizare normală.

Această nouă problemă cu modelele noi de iPhone-uri nu este nici pe departe cea mai gravă pe care Apple a întâmpinat-o de-a lungul timpului. iPhone 4 a fost afectat imediat după lansare de celebrul „antennagate”, care a dus la oferirea de huse de silicon Apple Bumper celor afectaţi, iar în urmă cu doi ani, iPhone 6 şi 6 Plus au intrat în lumina reflectoarelor la pachet cu „bendgate”.

Momentan, Apple nu a oferit o declaraţie oficială pentru „hissgate”, însă faptul că oferă deja posibilitatea de a schimba telefonul dovedeşte că a învăţat din greşelile din trecut, încercând să limiteze impactul negativ de imagine care ar putea fi cauzat de o nouă situaţie de acest gen.  

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult