Google a cumpărat Motorola

15.08.2011
Google a cumpărat Motorola

Vestea a venit pe neaşteptate şi încă mai sunt discutate ramificaţiile acestei achiziţii importante. Google a cumpărat cu 12,5 miliarde de dolari compania Motorola Mobility, divizia care se ocupă cu producerea telefoanelor mobile în cadrul Motorola. Trebuie spus că aceasta divizie era de ceva timp separată de compania mamă, într-o încercare de-a reveni în forţă pe piaţa terminalelor mobile.

Motorola Atrix - cu chipset Nvidia Tegra 2

Google a cochetat de ceva timp cu perspectiva de-aşi construi propriul smartphone. Pentru Nexus One a apelat la HTC, iar pentru Nexus S i-a venit în ajutor Samsung. Acum însă, Google are la dispoziţie o companie majoră, producătoare de telefoane mobile. Motorola poate că a pierdut mult din piaţă în Europa şi în mod special la noi în ţară, însă nu stă rău deloc pe piaţa americană.

Motorola Milestone 2

Sunt voci care susţin că în spatele acestei achiziţii se află alte motive. Motorola Mobility vine cu un întreg arsenal de patente. Google vrea să fie în stare să apere sistemul de operare Android şi pe producătorii de terminale compatibile de posibile procese din partea Apple sau a altor companii interesate să stoarcă bani frumoşi de la HTC, Samsung sau LG. Motorola Mobility se află deja în litigiu cu Apple şi suportul care o să vină de la Google va fi mai mult decât binevenit. Un alt litigiu imposibil de ignorat este cel cu Microsoft. Compania care care se află în spatele Windows Phone 7 primeşte deja cotizaţii de la HTC şi se pare că are în vizor şi alţi producători de telefoane cu Android.

Motorola Defy se află în oferta magazinelor din ţara noastră

Procesul de achiziţie efectiv între Google şi Motorola Mobility va mai dura un timp, iar primul terminal care va rezulta din această colaborare ar putea să vină şi mai târziu. Să ne aşteptăm oare la un urmaş al lui Nexus S, rezistent la apă la fel ca Motorola Defy? Sau la o tabletă Xoom 2 cu Android semnată chiar de Google?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News