Google a prezentat primul prototip (nefuncţional) al telefonului modular Ara

Google a prezentat primul prototip (nefuncţional) al telefonului modular Ara

La sfârşitul săptămânii trecute, Google ne-a dezvăluit câteva detalii despre viitorul telefon modular Ara, cum ar fi de pildă preţul, care va începe de la suma de 50 de dolari, sau disponibilitatea, pentru care va trebui să aşteptăm prima parte a anului viitor. Între timp, compania a prezentat public prototipul acestui interesant proiect şi ne-a dezvăluit noi detalii.

Prototipul a fost prezentat în cadrul LAUNCH Festival 2014, un eveniment dedicat companiilor care doresc să debuteze în lumea afacerilor cu produse, servicii sau idei noi. Terminalul nu este încă funcţional, deci nu ştim încă nimic implementarea Android pe care Google o va folosi, însă prezentarea ne arată câteva detalii hardware.

Google a afirmat că Ara va avea un preţ care va începe de la 50 de dolari, compania dezvăluind că scheletul hardware interior, care include placa de bază, carcasa si o baterie de mici dimensiuni, va costa doar 15 dolari. Restul de 35 de dolari vor fi alocaţi pentru ecran, procesor, RAM şi memorie internă, utilizatorul urmând ulterior să-şi cumpere şi alte module de care are nevoie.

Scheletul de bază al platformei Ara va fi oferit în trei dimensiuni: una Mini, care va avea o diagonală de aproximativ 4”, un model standard, care va avea o diagonală de circa 4,7”, şi un model mai mare. Toate telefoanele vor folosi componente modulare cu aceleaşi dimensiuni, deci utilizatorul va putea trece de la un model cu ecran mare la unul compact în doar câteva minute, prin mutarea modulelor adiţionale.

Modulele folosesc conectori proprietari M-PHY, dezvoltaţi pentru a fi compatibili logic cu standardul de interconectare Mobile Industry Processor Interface, şi folosesc magneţi pentru ancorare. Componentele detaşabile folosesc mici plăci de textolit pe care sunt lipite componente, o carcasă de ecranare şi un capac exterior detaşabil, care protejează circuitele interne dar poate fi schimbat după dorinţă pentru a se asorta cu scheletul de bază la care sunt cuplate. Componentele modulare vor fi disponibile în dimensiuni de 1 x 1,  1 x 2 sau mai mari, în funcţie de necesitate.

Tiparul 3D este important pentru produs, după cum ştiam deja, deoarece utilizatorii îşi vor putea tipări nu doar carcasele exterioare ale modulelor, dar şi componente simple precum antenele radio.

Prezentarea prototipului Ara începe la minutul 5:00 şi are o durată de aproximativ 25 de minute.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News