Google a „scăpat” pe internet unboxing-ul noului Pixel 6a, dezvăluind lipsa încărcătorului. VIDEO

23.05.2022
Google a „scăpat” pe internet unboxing-ul noului Pixel 6a, dezvăluind lipsa încărcătorului. VIDEO

Google se pregătește de lansarea Pixel 6a, noul său smartphone considerat „mid-range”, dar mai avem de așteptat câteva săptămâni până când acesta ajunge pe piață. Se pare însă că unboxing-ul oficial, care era programat probabil să fie publicat mai aproape de momentul disponibilității dispozitivului, a ajuns deja pe internet, iar acum putem vedea cum arată telefonul în realitate, cât și accesoriile cu care acesta este livrat. Sursa pare să fie divizia din Franța a companiei.

Pixel 6a nu vine cu prea multe accesorii în pachet

Pixel 6a este practic un Pixel 6 „lite”, dar în adevăratul sens al cuvântului. Producătorii chinezi obișnuiesc să numească modele „lite” tot felul de telefoane semnificativ mai slabe din punct de vedere al performanței, care, uneori, nici măcar nu păstrează liniile de design ale seriei originale. Pixel 6a, în schimb, folosește același procesor Google Tensor de pe modelele „flagship”, 6 și 6 Pro, dar vine cu limitări la anumite capitole.

De exemplu, avem de a face cu un ecran la 60 Hz în loc de 90 sau 120 Hz, camere cu performanțe limitate și doar 6 GB memorie RAM cu 128 GB stocare, fără un slot microSD. De asemenea, încărcarea wireless dispare.

Cutia lui Pixel 6a este una de tip „slim”, deci nu ne așteptam la prea multe accesorii în pachet. Telefonul este livrat cu un cablu USB-C la ambele capete și cu un adaptor USB-A OTG. Nu este clar care este scopul acestui accesoriu și de ce Google îl include în pachet. Probabil că majoritatea utilizatorilor ar fi preferat un încărcător. Singurele alte lucruri care se regăsesc în cutie sunt manualele de utilizare. La un preț de peste 400 de euro, Google livrează acest model mid-range fără o husă și chiar și fără protecție pentru ecran.

Ce primește însă acest model față de altele din piață este suport software pentru cinci ani (actualizări de securitate), cu trei update-uri majore de android garantate. Fiind un model Pixel, aceste update-uri vin chiar în prima zi de disponibilitate a noului software, nu după câteva luni.

Pixel 6a este așteptat în stocurile magazinelor din SUA, Canada, Germania, Marea Britanie, Irlanda, Franța, Italia, Spania, Japonia, Australia, Singapore, Taiwan și India pe 21 iulie. Probabil că va apărea pe „piața gri” și în România, cu această ocazie.

via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult