Google ar fi anulat Pixel Fold, pe motiv că nu este suficient de competitiv cu produsele Samsung

16.11.2021
Google ar fi anulat Pixel Fold, pe motiv că nu este suficient de competitiv cu produsele Samsung

Cu excepția Samsung, succesul avut de ceilalți jucători din industrie cu lansările de telefoane pliabile este mai degrabă modest. Totuși, venind din partea Google, Pixel Fold promitea să fie una dintre cele mai competente alternative Galaxy Fold de până acum. Doar că, nu a fost să fie așa.

Potrivit ultimelor zvonuri circulate din rândul furnizorilor, Google ar fi anulat deja comenzile de componente pentru modelul Pixel Fold, abandonând planurile de lansare. Aparent, compania americană nu mai plănuiește să lanseze niciun alt telefon cu ecran pliabil în viitorul apropiat.

Inițial, așteptările erau ca Google să dezvăluie Pixel Fold împreună cu seria Pixel 6, profitând de interesul stârnit în jurul noii serii Pixel pentru a-și face cunoscută noua ofertă de telefoane pliabile. Ulterior, alte zvonuri indicau o posibilă lansare în intervalul Q4-2021, totodată punând întârzierea apărută pe seama crizei de semiconductoare. Din păcate, se pare că motivele sunt cu totul altele, Google stabilind că Pixel Fold nu ar fi suficient de bun pentru a concura seria Galaxy Fold de la Samsung, care a debutat în anul 2019 și oferă în prezent unele dintre cele mai bune telefoane pliabile de pe piață.

Presupunând că va porni cu un design refăcut aproape de la zero, Google ar putea livra primul telefon pliabil abia în prima jumătate a anului viitor. De altfel, indicii descoperite în codul aplicației Google Camera vin să întărească ipoteza unei lansări Pixel Fold în anul 2022.

Comparat cu rivalul său Galaxy Z Fold 3, Pixel Fold ar fi venit fără stylus inclus și nici aplicații de productivitate comparabile celor livrate de Samsung. O altă absență notabilă ar fi camera frontală cu tehnologie under-screen. Constrânsă de spațiul disponibil în carcasa proiectată să acomodeze două ecrane și acumulatori, camera foto probabil că ar fi livrat performanțe ușor inferioare celei de pe telefoanele Pixel 6. Astfel, principalul element de atracție ar fi fost procesorul Google Tensor, cuplat unui ecran principal de 120Hz, cu diagonală de 7.57 inch în modul extins.

Un alt element decisiv în anularea lansării Pixel Fold ar putea fi problema costurilor de fabricație prea mari, Google neputând livra un produs suficient de atractiv, chiar dacă l-ar vinde în pierdere.

Între timp, Google probabil că va aduce noi îmbunătățiri experienței Android 12L, versiunea de Android pentru tablete și telefoane pliabile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult