Un telefon Galaxy Z Fold 3 5G a luat foc spontan

29.09.2021
Un telefon Galaxy Z Fold 3 5G a luat foc spontan

Fără îndoială, Galaxy Z Fold 3 5G este unul dintre cele mai bine construite telefoane Samsung din ultimii ani. Cu toate acestea, accidente se mai întâmplă.

Trecute deja prin multiple revizii hardware, telefoanele pliabile de la Samsung sunt printre cele mai bune din industrie, rezistența acestora fiind doar cu puțin în urma cel de tip convențional, cu ecran și carcasă rigidă. Totuși, ceva neobișnuit s-a întâmplat cu un exemplar Galaxy Z Fold 3 5G scăpat din greșeală pe jos de un posesor pe nume Chad Christian, în timpul unei plimbări cu bicicleta.

În mod predictibil, incidentul a lăsat urme pe carcasa telefonului, posesorul decizând să-l împacheteze și trimită înapoi la Samsung pentru reparații. Problema la acumulator s-a manifestat la ceva timp după accident, chiar în timp ce telefonul era pregătit pentru expedierea cu un serviciu de curierat.

Cu siguranță indusă de șocul căzăturii, explozia întârziată a acumulatorului totuși nu ar trebui să se producă la simpla scăpare a telefonului pe jos. Având în vedere faptul că incidentele de tipul Galaxy Note7, manifestate prin incendierea spontană a acumulatorilor, sunt extrem de rare la noile generații de telefoane Samsung, rămâne de investigat doar varianta unui viciu de proiectare la carcasa lui Galaxy Z Fold 3.

În general, foarte toleranți șocuri mecanice de tipul celor primite la impactul telefonului cu asfaltul, acumulatorii Li-ion sunt însă foarte sensibili la condiții care implică strivire sau perforarea învelișului exterior.

Tratând situația cu maximă seriozitate, Samsung anunță că a alocat o echipă dedicată pentru investigarea circumstanțelor exacte în care s-a produs acest incident. Totodată, compania a trimis proprietarului ghinionist o cutie pre-adresată pentru returnarea telefonului ars în condiții de maximă siguranță, fără riscul incendierii mașinii sau depozitul firmei de curierat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult