Google ar putea lansa actualizări de Pixel 6 pentru următorii 5 ani

14.10.2021
Google ar putea lansa actualizări de Pixel 6 pentru următorii 5 ani

În ciuda faptului că Google este compania care dezvoltă sistemul de operare Android, telefoanele sale nu primesc cu mult mai multe actualizări decât cele realizate de parteneri. Modelele Pixel rămân în urmă după doar trei actualizări de sistem, însă noua serie Pixel 6 ar putea să corecteze acest neajuns. Zvonurile cele mai recente, care apar acum, la numai câteva zile distanță de lansarea seriei Pixel 6, sugerează însă că Google ar putea întrece și Samsung la update-uri, compania care până acum promitea cea mai longevivă perioadă de suport software.

Pixel 6 va întrece modelele anterioare la capitolul actualizări software

Conform Snoopy Tech, un utilizator de Twitter cunoscut pentru tot felul de leak-uri din domeniul tehnologiei, Google pregătește seria Pixel 6 pentru suport software pentru cinci ani. Vorbim, desigur, despre patru ani de actualizări de sistem, alături de încă un an de suport software pentru actualizări de securitate. Astfel, promisiunea Samsung de cinci ani de suport va fi egalată de către Google.

Motivul principal pentru care Google abia acum extinde perioada de actualizare pentru dispozitivele sale  ar putea fi chiar alegerea unui procesor proprietar. Anterior, unii producători sugerau că motivul pentru care pot oferi doar doi ani de actualizări de sistem este Qualcomm, care oprește la rândul său suportul software după această perioadă. Eforturile pentru a adapta sistemul de operare la procesoarele mai vechi, fără ajutorul Qualcomm sunt prea mari pentru majoritatea companiilor, în general.

Pe contul de Twitter oficial al Snapdragon, Qualcomm a publicat un mesaj în care ironizează decizia Google de a alege procesoarele proprietare Tensor în defavoarea celor din gama Snapdragon. Qualcomm sugerează că declarațiile Google ridică „red flags” (echivalent cu semnale de alarmă). Totuși, în stilul „glumeț” de pe Twitter, compania nu dorește să elaboreze despre ce este vorba. Se pare că alte companii care folosesc și cipuri Qualcomm pe lângă cele proprietare, precum Huawei și Samsung, nu au ridicat aceste „semnale de alarmă” în trecut.

via Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult