Google ar putea lansa o gamă completă de smartphone-uri, inclusiv pliabile

04.08.2022
Google ar putea lansa o gamă completă de smartphone-uri, inclusiv pliabile

Pixel 7 și Pixel 7 Pro ar putea să nu fie singurele telefoane high-end pregătite de Google pentru viitorul apropiat, compania americană dorind să concureze mult mai bine la gama high-end, livrînd produse cel puțin la fel de bune ca telefoanele Apple și Samsung.

Selecția de dispozitive pare că va include și telefoane pliabile, Google dorind să contreze Samsung pe un segment de piață în care compania sud-coreeană. Potrivit zvonurilor pornite chiar din China, Google a decis să meargă înainte cu producerea primului său telefon pliabil, acesta urmând să fie produs și livrat la volum suficient pentru lansare comercială de fabricantul Foxconn. Mai mult decât atât, dispozitivul s-ar afla deja în producție de serie, fiind doar o chestiune de timp până ce lansarea va fi anunțată în mod oficial.

Cât despre numele vehiculate, așteptările sunt împărțite între Pixel Fold și Pixel Notepad, cea din urmă variantă implicând și prezența unui stylus, cu optimizările de rigoare la partea de software. Fără a lăsa prea mult loc de interpretări, dovezile despre noul produs smarpthone au apărut deja chiar în firmware-ul Android, strecurate în codul aplicației Google Camera.

Cât despre dotările oferite, așteptările sunt pentru o configurație de medie, cu ecran în jurul 5.85 inch diagonală și o configurație foto similară Pixel 5, organizată în jurul unui modul foto cu rezoluție 12.2MP+16MP. Desigur, acestea ar putea fi dotări provizorii, rezervate dispozitivului-prototip, mascând

Un alt zvon vizează pregătirea modelului Pixel 7 Ultra, o echipare superioară modelului Pixel 7 Pro, cu ecran 2K și carcasă cu finisaj ceramic. Acesta ar urma să dispună de o cameră foto de 100MP sau 50MP, bazată pe senzorul Sony IMX787, sau versiunea ISOCELL GN1 de 50MP. Cea din urmă ar putea fi ușor aplicabilă și camerei secundare, eventual, cuplată cu un sistem de lentile periscope, pentru zoom optic.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult