Samsung dă startul programului de reparații acasă, începând cu modelele S20 și S21

03.08.2022
Samsung dă startul programului de reparații acasă, începând cu modelele S20 și S21

Apple a început de câteva luni să ofere piese de schimb pentru utilizatorii săi din SUA, asigurând astfel acces la câteva dintre componentele care riscă să fie cel mai des stricate. Acum, Samsung dă startul unui program similar, în parteneriat cu iFixit, oferind componente pentru două dintre seriile sale high-end recente: Galaxy S20 și S21 și un model de tabletă. Pentru început, programul este disponibil doar în SUA.

Samsung oferă kituri de reparații pentru ecrane, carcase și port-uri USB

Spre diferență de Apple, care încearcă să controleze cât mai mult procesul, Samsung oferă utilizatorilor de Galaxy S20, S21 și tabletelor Galaxy Tab S7+ acces la componente fie prin intermediul iFixit, fie prin magazinele și centrele sale de service. Există acum o selecție limitată de componente care pot fi comandate, pentru a rezolva cele mai întâlnite probleme pe care le poți avea cu telefonul sau tableta, acasă, fără un service și fără alte costuri adiționale.

În oferta Samsung de componente, clienții pot găsi display-uri, baterii, vibratorul, capace de sticlă pentru spatele telefoanelor și port-uri de încărcare. Din păcate, Samsung nu oferă decât kit-uri de reparație, ecranul și bateria fiind grupate împreună cu vibratorul, rama metalică și toate adezivele necesare în kit-uri. Astfel, daca ai nevoie doar de ecran, sau doar de baterie, nu vei putea să le comanzi individual, ci va trebui să le cumperi împreună.

Prețurile pot varia pentru un kit de reparații ecran și baterie între 200 dolari, pentru modelul Galaxy S20 standard, și 240 dolari pentru Galaxy S21 Ultra. Kit-ul de reparații pentru capacul din sticlă costă între 77 pentru toate dispozitivele, în timp ce port-ul USB costă 67 dolari. Prețurile nu sunt tocmai accesibile, fiind similare cu cele pe care le plătești pentru aceste operațiuni în service, cu tot cu manoperă.

Totuși, acesta este un prim pas către asigurarea accesului la componente originale direct de la producător, ceva ce era greu de obținut în trecut. Samsung va extinde programul de reparații și în alte regiuni.

sursa: iFixit

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult