Google ar putea lansa primul telefon Pixel cu ecran pliabil

24.02.2021
Google ar putea lansa primul telefon Pixel cu ecran pliabil

Noul model Pixel cu semnătura ‘Made by Google’ ar putea fi dezvăluit spre finalul acestui an, ca un telefon pliabil cu preț accesibil.

Potrivit zvonurilor, Google ar fi selectat deja Samsung Display, ca furnizor de ecrane OLED pentru noul telefon pliabil din seria Pixel.

Primele indicii despre planul Google au apărut la finalul anului trecut, când un document Android menționa un presupus telefon pliabil, dezvoltat pentru anul 2021 sub numele de cod ”passport”. Între timp, au apărut mai multe informații despre acesta, indicând furnizorul ecranului și diagonala de afișare. Astfel, ultimele zvonuri poziționează Samsung Display în rolul de furnizor pentru mai mulți fabricanți de telefoane pliabile, Oppo și Xiaomii fiind doar doi dintre beneficiari, plus Google.s

Oppo ar urma să lanseze un telefon pliabil bazat pe formatul clamshell, conținând un ecran mai îngust, dar cu diagonală de 7.7 inch. Spre comparație, următorul model Galaxy Z Flip este descris cu un ecran de 6.7 inch și construcție ceva mai compactă. La cealaltă extremă se află Xiaomi, producătorul chinez selectând un ecran pliabil cu diagonală 8.03 inch, complementat cu un ecran secundar de 6.38 inch.

Deși, în prezent, piața de telefoane pliabile este dominată de Samsung, ierarhia producătorilor pare că va suferi modificări în perioada următoare. Principalul promotor al acestor schimbări este chiar Samsung, compania optând să-și obțină mai departe profiturile din rolul privilegiat al furnizorului de ecrane OLED.

Per total, mai multă diversitate în piața de telefoane pliabile nu are cum să facă rău, competiția oferită de producătorii chinezi având cele mai bune șanse pentru aducerea prețurilor la un domeniu accesibil și pentru consumatorii cu buget limitat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult