Google detaliază încărcarea „rapidă” de pe telefoanele Pixel 6

21.11.2021
Google detaliază încărcarea „rapidă” de pe telefoanele Pixel 6

Reacționând în fața altui val de critici, Google vine cu explicații privind modul în care sistemul de încărcare rapidă funcționează pe telefoanele Pixel 6 și Pixel 6 Pro.

Clarificările vin după ce teste independente au arătat încărcarea rapidă de 30W enunțată în lista cu specificații Pixel 6 Pro nu este atinsă și în realitate, nici măcar la folosirea adaptorului AC livrat chiar de Google. În fapt, puterea de încărcare nu se apropie de pragul menționat nici măcar în vârful de sarcină, iar viteza medie corespunde de fapt unei puteri de încărcare mult inferioare.

Confruntați cu aceste date, reprezentanții companiei au explicat că au adus unele ”îmbunătățiri funcției de încărcare”, ce asigură că acumulatorul mai mare livrat pentru telefoanele Pixeli 6 Pro se poate încărca în mod eficient.

În traducere liberă, optimizările aduse de Google au cauzat plafonarea puterii maxime de încărcare acceptate de telefoanele Pixel 6 la 21W, respectiv 23W pentru modelul Pro. Rezultatul este obținut folosind încărcătorul „oficial” furnizat de Google, etichetat cu puterea de 30W.

”Google a proiectat acumulatorii Li-Ion cu densitate mare, folosiți de seria Pixel 6, pentru atingerea unui echilibru între durata de viață a bateriei, longevitate și încărcare rapidă. Indiferent de puterea livrată de adaptorul AC, puterea reală furnizată într-un ciclu de încărcare complet variază pe parcursul procesului de încărcare”. Altfel spus, Google a optimizat pentru fiabilitate pe termen lung a telefoanelor și mai puțin pentru obținerea celui mai scurt timp de încărcare cu putință.

Cert este că telefoanele Pixel 6 pot ajunge de la 0 la 50% încărcare în aproximativ 30 de minute folosind încărcătorul USB-C de 30 W. Trecerea de la 50 la 80% poate dura încă o oră „în funcție de utilizarea dispozitivului și de temperatură”.

Mai departe, vitezele de încărcare sunt reduse progresiv între pragul de 80% și 100% încărcare, pentru a prelungi durata de viață a bateriei. Google a confirmat, de asemenea, că Pixel 6/6 Pro ar putea obține o putere maximă de 21W și, respectiv, 23W. Aceste viteze se aplică și încărcătoarelor wireless listate pe pagina de produs.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult