Google dublează garanţia şi promite remedii software pentru toate problemele raportate la telefoanele Pixel 2

27.10.2017
Google dublează garanţia şi promite remedii software pentru toate problemele raportate la telefoanele Pixel 2

Apreciate pentru dotările oferite, telefoanele Pixel 2 şi Pixel 2 XL au primit şi destule critici pentru probleme care aparent au trecut neobservate pe durata testelor interne de calitate.

Spre exemplu, o parte dintre utilizatori au raportat probleme la ecranul OLED folosit cu telefoanele Pixel 2 XL, începând de la culori mai şterse decât ar fi cazul şi până la efecte burn-in apărute după numai câteva zile de utilizare. În schimb, la telefoanele Pixel 2 au fost raportate sunete parazite redate prin difuzorul extern, atribuite ulterior unor interferenţe cauzate de modulul pentru conectivitate NFC.

Toate acestea ar urma să fie rezolvate cu actualizări la nivel de firmware. Totuşi, în timp ce Google neagă existenţa unor defecte de natură hardware, reprezentanţii companiei admit totuşi că următoarea actualizare adusă versiunii de Android va reduce uşor luminozitatea maximă oferită de ecranul OLED instalat pe telefoanele Pixel 2 XL. Această „optimizare”, împreună cu un nou efect fade-aut aplicat barei de navigare ar trebui să împiedice reapariţia efectelor de burn-in.

În plus, va fi adăugat şi un nou profil de culoare „Saturated”, care să permită redarea unei palete de culori mai vibrante.

Încrederea companiei în remediile oferite este susţinută prin creşterea perioadei de garanţie la 2 ani, pentru toate dispozitivele Pixel 2 comercializate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult