Google explică de ce recunoașterea amprentei pe telefoanele Pixel 6 este atât de lentă

08.11.2021
Google explică de ce recunoașterea amprentei pe telefoanele Pixel 6 este atât de lentă

Pixel 6 oferă una dintre cele mai lente și imprecise implementări pentru funcția de recunoaștere a amprentei, nemulțumind utilizatorii care aveau așteptări mult mai mari de la noul flagship Google.

Probabil, adăugând la frustrarea utilizatorilor, Google explică într-o postare pe blog că funcționarea lentă și aparent imprecisă a senzorului de amprentă este doar o consecință inevitabilă pentru folosirea unor ”algoritmi de securitate îmbunătățiți” meniți să împiedice „păcălirea” senzorului de amprentă. Pur și simplu, scanarea și compararea amprentei cu semnătura biometrică memorată este mai complexă decât pe alte telefoane dotate cu senzor de amprentă, timpul de așteptare și rata crescută de respingere a amprentei ținând de funcționarea normală a telefonului.

Problemele sunt amplificate și de aspecte care nu ar pune probleme pe alte telefoane, validarea amprentei eșuând dacă ecranul este chiar și puțin murdar, sau dacă la suprafața pielii au apărut modificări cauzate de aerul mai uscat din sezonul rece. Pentru a îmbunătăți rata de validare a amprentei, Google recomandă curățarea frecventă a ecranului și chiar folosirea unei creme pentru mâni, care să prevină modificarea amprentei prin uscarea, crăparea sau exfolierea pielii. Alternativ, o posibilă rezolvare ar putea fi și împrospătarea semnăturilor de amprente salvate anterior.

Totuși, unii critici dau vina pe economiile făcute de Google prin selectarea unui senzor de amprentă bazat tehnologie optică, în locul soluțiilor cu ultrasunete mai puțin sensibile la impurități prezente la suprafața ecranului, întâlnite al alte telefoane-flagship precum Galaxy S21.

Deocamdată, nu este clar dacă Google va adresa nemulțumirile fanilor Pixel 6 într-o viitoare actualizare de firmware, compania argumentând deja că simptomele reclamate țin de funcționarea normală a telefonului și constituie un defect de natură hardware sau software.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult