Google extinde programul Android One şi în Europa

Demarat în Asia, Africa şi Orientul Mijlociu cu scopul de a livra telefoane Android ieftine şi bune către pieţele cu putere de cumpărare redusă, programul Android One este pe cale să fie extins şi în Europa, oferind utilizatorilor o experienţă Android în stil Google Nexus la un cost mai redus.

La fel ca dispozitivele din gama Nexus, telefoanele incluse în programul Android One beneficiază de versiuni Android nemodificate şi au acces prioritar la actualizări de sistem. Costurile reduse se traduc însă prin finisaje exterioare mai puţin pretenţioase, folosirea unor chipseturi cu performanţe nu chiar de top şi ecrane mai puţin spectaculoase în ce priveşte calitatea imaginii.

Pentru început, programul Android One debutează în Spania şi Portugalia prin lansarea modelului Aquaris A4.5. Produs de fabricantul spaniol BQ, telefonul dispune de un ecran cu tehnologie Quantum Color+ a cărui interfaţă touch poate fi controlată cu mănuşi, sistem audio cu tehnologie Dolby Sound şi o cameră foto de 8 MP cu blitz dual-LED. La interior, dispozitivul ascunde o configuraţie cu chipset MediaTek (CPU quad-core), 1 GB memorie RAM, 16 GB memorie internă şi slot microSD, respectiv două slot-uri pentru cartelă SIM.

Aquaris A4.5

Livrat la preţul de 169.9 euro în Spania şi 179.9 euro în Portugalia, noul smartphone Aquaris A4.5 vine cu abonament pe 3 luni la serviciul Google Play Music All Access şi beneficiază de garanţie 5 ani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video