Pixel V1: programul Android One face trecerea la mid-range

Pixel V1: programul Android One face trecerea la mid-range

Android One a avut parte de un succes modest în ţările emergente, însă Google nu renunţă la planul de a oferi dispozitive performante la preţuri mici în aceste regiuni. A doua generaţie Android One este gata de a fi lansată pe piaţă, iar unul dintre producătorii de hardware care va aduce un astfel de dispozitiv este Lava Mobiles din India, cu un terminal cel puţin interesant.

Lansarea modelului Pixel V1 este aşteptată în cursul zilei de astăzi, 27 iulie şi semnifică un upgrade semnificativ faţă de ceea ce reprezenta Android One până în prezent. Vorbim despre un smartphone sensibil mai mare, cu un display de 5,5” cu rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli), o diferenţă de 1” faţă de modelele precedente.  procesor quad-core de la Qualcomm la 1,4 GHz, 2 GB memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare, slot microSD, camere de 5, respectiv 8 megapixeli, WiFi compatibil cu standardul 801.22n, 3G şi două lăcaşuri dual-SIM.

Întrucât smartphone-urile Android One au oferit specificaţii similare între modelele lansate până în prezent, probabil că Pixel V1 foloseşte noua configuraţie standard pentru generaţia a doua a seriei. Acest lucru înseamnă că utilizatorii din pieţele în curs de dezvoltare vor primi smartphone-uri ieftine cu specificaţii mid-range şi cea mai recentă versiune de Android (5.1.1), fără interfeţe proprietare pre-instalate de producători. Mai important este faptul că actualizările software vin foarte repede pe aceste dispozitive, iar designul nu pare să fie o problema. Cu un corp subţire şi margini foarte mici în jurul display-ului, parcă am dori astfel de dispozitive şi pe piaţa din Europa.

Lava Mobiles Pixel V1 este listat pe magazinele online din India la preţul de 11,349 rupii, echivalentul a 160 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult