Google face reduceri de personal în fabricile Motorola

08.03.2013
Google face reduceri de personal în fabricile Motorola

După ce şi-au exprimat nemulţumirea faţă de produsele Motorola, descriindu-le ca fiind sub standardele companiei, oficialii Google anunţă noi tăieri de buget şi reduceri de personal la divizia Motorola Mobility, cu rolul de a repune afacerea pe profit şi spori competitivitatea în piaţa dispozitivelor mobile.

Google face reduceri de personal în fabricile Motorola

Planul de restructurare început în luna august 2012 a dus deja la concedierea a aproximativ 4000 de angajaţi (20% din forţa de lucru iniţială), la care se vor adăuga acum încă 1200 angajaţi (10% din personal). Noile concedieri vizează angajaţii Motorola din Statele Unite, China şi India.

Chiar dacă păstrează o atitudine optimistă faţă de viitorul diviziei Motorola Mobility şi succesul produselor aflate în dezvoltare, conducerea companiei justifică noile concedieri acuzând costurile operaţionale prea mari şi lipsa de competitivitate în piaţă, ce obligă la măsuri suplimentare.

Compania achiziţionată de Google la jumătatea anului 2011 contra sumei de 12.5 miliarde dolari a raportat pierderi operaţionale de 500 milioane dolari în intervalul Q3 2012 şi o pierdere de 350 milioane dolari în Q4 2012. Drept răspuns, Google a transferat mai mulţi directori şi manageri de produs la conducerea Motorola, în speranţa de a grăbi aducerea pe piaţă a unor produse care să concureze soluţiile rivalilor Apple şi Samsung. Totodată, oficialii Google au promis că nu o vor pune Motorola într-o poziţie privilegiată, de natură să pună în dezavantaj partenerii care oferă dispozitive bazate pe Android.

Potrivit oficialilor companiei, decizia achiziţiei diviziei Motorola Mobility a fost luată pentru garantarea unui plan de rezervă pentru situaţia în care Google pierde controlul asupra ecosistemului Android în faţa unor companii rivale puternice, cum este Samsung.

Dacă situaţia o impune, Google ar putea face investi suplimentare în fabricile Motorola şi integra anumite componente software Android cu dispozitivele sale. Cum era şi normal, reprezentanţii Motorola au refuzat să comenteze pe marginea acestor speculaţii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult