Google încurajează utilizatorii de iPhone să treacă pe Android cu o nouă campanie de promovare. VIDEO

06.08.2023

Google a pornit o nouă campanie de promovare prin care încurajează utilizatorii de iPhone să se mute pe Android, fără frică. Spoturile publicitare prezintă diverse scenarii de utilizare pentru a demonstra că utilizatorii care au fost până acum fani iOS, se pot adapta la Android fără să piardă avantajele de care se bucurau înainte și chiar să descopere câteva funcționalități noi, care nu se găsesc în „ograda” Apple.

Google crede că poate convinge fanii Apple să se mute pe Android

Este interesant de observat însă că această campanie nu este dedicată dispozitivelor Pixel. Google a lansat de curând două telefoane Pixel noi, modelul mid-range 7a și primul pliabil al său, Pixel Fold, însă în această campanie, compania încurajează trecerea la Android, indiferent de brand. De altfel, reclamele includ la final și recomandări de telefoane, precum propriile modele Pixel, dar și dispozitive cu Android de la Samsung, din gama Galaxy S.

Fiecare reclamă de 30 de secunde acoperă o temă. Există o reclamă „generală”, care vorbește despre experiența de utilizare Android, care ar trebui să fie mai simplă și intuitivă, o reclamă dedicată securității, un subiect foarte important pentru Apple, o reclamă despre moduri în care poți să comunici pe Android, una despre transferuri de date, ceva ce nu este foarte simplu pe iPhone dacă nu folosești dispozitive din ecosistem și, în cele din urmă, unul despre conectivitate rapidă la accesorii.

Statisticile din ultima perioadă arată că mai mulți utilizatori de Android trec la iPhone decât invers. Astfel, are destul de mult sens să vedem astfel de campanii din partea Google. De altfel, și Apple are campanii de acest gen regulat, demonstrând avantajele iOS față de alte sisteme de operare. Diferența este, de obicei, că Apple nu menționează concurența direct, încercând doar să sugereze despre cine vorbește. De altfel nici nu este greu de intuit, întrucât există pe piață doar două sisteme de operare majore, iar unul este disponibil exclusiv pe dispozitivele de la Apple, pe când Android este prezent pe toate celelalte telefoane din piață.

sursa: Google

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult