Google ne pregăteşte ochelari cu display încorporat

20.12.2011
Google ne pregăteşte ochelari cu display încorporat

Dacă dăm crezare ultimelor zvonuri, Google va lansa în perioada următoare un gadget de forma unor ochelari de citit, capabil să afişeze informaţii utile direct prin lentilele transparente, eliminând astfel nevoia de a privi ecranul telefonului mobil.

Google ne pregăteşte ochelari cu display încorporat

Prototipul aflat acum în ultimele stadii de dezvoltare promite să fie primul sistem de calcul cu adevărat portabil, suficient de mic pentru a încăpea în profilul unor ochelari cu ramă ceva mai groasă şi prevăzut cu ecran transparent, încorporat chiar în lentilele ochelarilor.

Noua creaţie a laboratorului Google X este rodul unei iniţiative de mai mare anvergură, la care participă atât Google cât şi rivalul Apple, cele două companii unindu-şi forţele pentru a crea o nouă ramură de periferice portabile, care pot fi utilizate împreună cu telefoane inteligente bazate pe sistemul Android sau iOS.

Google ne pregăteşte ochelari cu display încorporat

Potrivit informaţiilor venite din surse mai mult sau mai puţin oficiale, adevărata intenţie pentru Google ar fi de fapt crearea unor computere portabile de sine stătătoare, care să comunice direct cu serverele companiei folosind tehnologii de tip Cloud Computing. Astfel, în prezenţa unui telefon mobil care să asigure accesul la internet prin conexiune WiFi sau Bluetooth 4.0, ochelarii pot afişa coordonate GPS şi harta străzilor pe care ne deplasăm, sau informaţii detaliate despre magazine şi alte locaţii publice, apelând serviciul de localizare Google.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News