Google Now ajunge şi pe iOS

30.04.2013
Google Now ajunge şi pe iOS

Google a anunţat ieri că asistentul Google Now, una dintre cele mai incitante produse software lansate de companie pe platforma Android, este disponibil de acum şi pe platforma rivală iOS în cadrul vechii aplicaţii Google Search, fiind compatibil atât cu telefoanele mobile iPhone cât si cu tabletele iPad.

Google Now le oferă acum şi utilizatorilor iOS care folosesc diferite conturi Google posibilitatea de a utiliza faimoasele panouri informative pentru vreme, trafic şi alte tipuri de date. Din cele 29 de panouri prezente în versiunea Android, 22 şi-au făcut drum şi în versiunea iOS, lipsind cele care prezentau informaţii referitoare la zborurile de avion sau evenimentele locale. Completat cu opţiunile puternice Voice Search care erau implementate deja în cadrul aplicaţiei, Google Search pentru iOS devine un instrument puternic pentru cei utilizatorii serviciilor Google care preferă însa platforma Apple.

Din cauza arhitecturii iOS, Google Now are o serie de limitări care-l fac mai puţin ergonomic decât echivalentul său Android. Astfel, serviciul nu poate fi lansat decât din interiorul aplicaţiei, un minus evident pentru cei obişnuiţi să-l deschidă cu un simplu gest, calendarul integrează doar evenimentele din Google Calendar iar integrarea completă cu Notification Center va veni într-o versiune viitoare.

Aplicaţia Google Search este compatibilă cu iOS 5 şi 6, ceea ce duce la o ironica situaţie ca acest serviciu să fie mai uşor accesibil utilizatorilor Apple decât celor Google deoarece Google Now rulează doar pe Android 4.1 sau mai nou, care rulează doar pe un sfert din terminalele utilizate astăzi.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News