Google oprește update-urile pentru Pixel 2 și Pixel 2 XL

06.10.2020
Google oprește update-urile pentru Pixel 2 și Pixel 2 XL

Atunci când vrei să cumperi un smartphone cu Android care să primească actualizări pentru o perioadă de timp cât mai mare, de obicei te îndrepți către un model Pixel de la Google. Desigur, și acestea au un termen de „expirare”, dar acesta este de obicei stabilit la trei ani de la lansare. Întrucât seria Pixel 2 s-a lansat în urmă cu trei ani, a venit momentul ca Google să pună aceste dispozitive pe lista de modele care nu vor mai beneficia de suport software sau de securitate.

Seria Pixel 2 rămâne fără update-uri după luna decembrie

Odată cu update-ul de luna aceasta, care aduce patch-ul de securitate de pe Pixel 2 și Pixel 2 XL la versiunea 1 octombrie 2020, modelele Pixel 2 sunt oficial pe lista telefoanelor Google fără suport software. Același lucru s-a întâmplat și anul trecut, cânt modelele Pixel și Pixel XL au fost scoase de pe lista modelelor care primesc update-uri.

Se pare însă că octombrie nu este totuși sfârșitul pentru seria Pixel 2, întrucât Google va mai oferi un ultim update în luna decembrie, care va include și conținutul celui din noiembrie. Totuși, modelele Pixel 2 și Pixel 2 XL sunt departe de a fi inutilizabile. Ambele rulează deja Android 11, cea mai recentă versiune a sistemului de operare Google, și au hardware destul de capabil pentru a rula toate aplicațiile de Android uzuale, inclusiv jocuri video.

Totuși, cu memorie RAM limitată și acumulatori deja obosiți, probabil că utilizatorii de Pixel 2 se vor îndrepta către modele mai recente în viitorul apropiat. Modelele recent lansate însă, Pixel 4a 5G și Pixel 5, vin cu procesoare mid-range, nu cu unele de top, ceea ce ar putea împiedica o parte dintre utilizatori de la un upgrade.

Din fericire, Samsung a anunțat recent că telefoanele sale high-end din seriile Galaxy S și Galaxy Note vor primi câte trei ani de actualizări de sistem, punând astfel modelele sale pe același nivel cu cele de la Google. Singura diferență este însă că update-ul la versiunile noi de Android întârzie de obicei câteva luni pe telefoanele Samsung.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult