Google Phone va concura cu iPhone 3G în România

18.09.2008
Google Phone va concura cu iPhone 3G în România

Primul telefon cu platformă Google Android, HTC G1 (cunoscut şi ca HTC Dream, Google Phone, Android Phone) îşi va face până la urmă apariţia pe 23 septembrie, pentru început în reţeaua americană T-Mobile. Ceea ce ne interesează este când apare la noi şi cât va costa. Preţul se pare că va fi deosebit de competitv, în special dacă ne raportăm la iPhone 3G.

aboneaza-te la newsletter-ul si RSS-ul go4it.ro

Ca şi în cazul iPhone-ului, va pleca de 199 $ la care se vor adăuga costurile pentru opţiunile de date, însă marele avantaj al smartphone-ului Android va fi planul de tarifare mult mai accesibil. Cel puţin aşa se zvoneşte. Rămâne să vedem cine îl va aduce în România. Noi mizăm pe Vodafone deoarece el este la ora actuală operatorul GSM care promovează dispozitivele mobile HTC.

Vom asista atunci la o confruntare Orange vs. Vodafone care va determina cu siguranţă operatorul portocaliu să lase ştacheta mai jos în ceea ce priveşte opţiunile speciale pentru iPhone 3G, exagerat de scumpe în momentul de faţă. Chiar şi la un cost mai avantajos, va reuşi oare HTC Dream să ia faţa telefonului Apple? Trebuie să spunem că HTC Dream nu are un design atât de spectaculos şi un ecran atât de mare precum iPhone, însă beneficiază de tastatură QWERTY şi aplicaţii Google, deosebit de utile în orice împrejurare (Google Maps, docs, gMail etc.).

HTC Dream

Urmărește Go4IT.ro pe Google News