Google Pixel 2 „Taimen” apare în baza de date Geekbench. Atinge scoruri dezamăgitoare

15.05.2017
Google Pixel 2 „Taimen” apare în baza de date Geekbench. Atinge scoruri dezamăgitoare

Cele două smartphone-uri Google Pixel erau printre cele mai performante de pe piaţă la momentul lansării, însă generaţia a doua pare să includă şi modele mai modeste din punct de vedere al dotărilor. O listare de pe Geekbench pentru un dispozitiv Google Pixel 2 cu numele de cod „taimen” sugerează că cel puţin unul dintre modele va fi mai puţin performant decât ce există acum pe piaţă.

Modelul Taimen testat vine cu o listare succintă al hardware-ului disponibil, fiind vorba despre un chipset Qualcomm octa-core la 1,9 GHz şi 4 GB memorie RAM. Există astfel două posibilităţi. Fie vorbim despre un nou chipset mid-range de la Qualcomm, probabil Snapdragon 660, care în acest caz este foarte performant pentru clasa din care face parte, fie vorbim despre un Snapdragon 835 cu frecvenţă subtactată pentru mediul de test, urmând ca aceasta să crească în versiunea finală.

Cu 1804 puncte în single-core şi 6248 puncte în multi-core, rezultatele nu sunt cu mult în urma lui Galaxy S8, singurul dispozitiv echipat cu Snapdragon 835, însă nici nu sunt impresionante pentru un dispozitiv considerat high-end care urmează să apară abia la toamnă. Fiind vorba despre un prototip însă, mai e destul timp pentru ca performanţa lui Google Pixel 2 „Taimen” să fie îmbunătăţită. Telefonul rulează sistemul de operare Android O, de asemenea o versiune neterminată, care ar putea de asemenea să afecteze performanţa.

Vom afla mai multe detalii despre noile smartphone-uri Pixel în lunile care urmează pe căi neoficiale, iar în toamnă vom vedea noile dispozitive în toată splendoarea lor în cadrul evenimentului de lansare Google, care coincide de obicei şi cu lansarea noii versiuni ale sistemului de operare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video