Google Pixel 2 XL este relativ uşor de reparat

Autor: Cătălin Niţu 20.10.2017
Google Pixel 2 XL este relativ uşor de reparat

Pixel 2 XL încă nu a ajuns pe piaţă în toate regiunile, însă cei care plănuiesc să îl cumpere probabil că îşi doresc să cunoască mai multe despre telefon înainte să îl cumpere. Astfel, aflăm astăzi cât de uşor este noul flagship Google de reparat în cazul unor probleme neprevăzute, care nu ar fi acoperite de garanţie. Veştile de la iFixit sunt îmbucurătoare, chiar dacă rezultatul final este mai mic decât cel al modelului Pixel XL de anul trecut.

Noul smartphone este produs de LG, spre diferenţă de cel de anul trecut, care a fost produs de HTC. Una dintre cele mai mari diferenţe şi probabil cel mai mare minus al telefonului este lipsa unei bande adezive uşor de înlăturat pentru ataşarea bateriei. Astfel, înlocuirea acesteia este una dintre cele mai complicate operaţiuni care pot fi realizate pe un Pixel 2 XL, întrucât telefonul ar putea fi deteriorat.

În rest, majoritatea componentelor sunt modulare, inclusiv port-ul USB Type-C, care poate fi reparat separat de placa de bază. Având în vedere că mufa Type-C va fi folosită atât la încărcare, cât şi la consumul de conţinut audio prin intermediul căştilor, acesta este un mare avantaj pe care Pixel 2 XL îl are în faţa concurenţei. De asemenea, toate şuruburile interne folosesc capete Philips, uşor de deşurubat cu orice şurubelniţă obişnuită.

Într-un an în care Essential Phone a luat nota 1/10, iar telefoanele Samsung Galaxy S8 şi Note8 au luat 4/10 puncte de la iFixit, parcă nota de 6/10 pe care a primit-o Pixel 2 XL nu este atât de rea. Cu siguranţă însă, modelul de anul trecut, care a luat 7/10 este ceva mai uşor de reparat.