Google Pixel 3a este un smartphone foarte rezistent, în ciuda folosirii unei carcase din plastic

28.05.2019
Google Pixel 3a este un smartphone foarte rezistent, în ciuda folosirii unei carcase din plastic

Alternativă mai puţin costisitoare pentru seria de telefoane Pixel 3, noua gamă Pixel 3a este privită cu suspiciune de utilizatorii obişnuiţi cu finisaje pretenţioase din sticlă şi metal şlefuit.

Cu 400 de euro mai ieftin decât modelul premium, Pixel 3a reuşeşte să arate bine şi chiar se comportă ca un smartphone premium.

Înlocuirea sticlei Gorila Glass cu alternativa Dragon Trail nu pare să reducă în nici un fel durabilitatea ecranului, rezistenţa la zgârieturi fiind de nivel 6-7 pe scara mohs, similară Gorila Glass. Ecranul foarte bine lipit de şasiul carcasei nu se desprinde şi nu se fisurează la testul de indoire.

Atunci când este bine proiectată, carcasa din plastic poate fi un avantaj, Pixel 3a trecând testul de indoire fără a suferi daune permanente. Din păcate, spatele acoperit cu plastic lucios se zgârie uşor. Materialul nu îşi schimbă culoarea nici măcar în cazul zgârieturilor adânci, însă purtarea în buzunar fără carcasă de protecţie va duce în timp la mătuirea şi pătarea suprafeţelor deschise la culoare.

Per total, seria de telefoane Google Pixel 3a pare să ofere un bun raport calitate preţ, dotările hardware şi nivelul finisajelor justificând costul de aproximativ 400 euro.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult