Google Pixel 4a obține un scor mai mare decât iPhone 11 în testele DxOMark

12.11.2020
Google Pixel 4a obține un scor mai mare decât iPhone 11 în testele DxOMark

Google Pixel 4a este unul dintre cele mai accesibile smartphone-uri cu sistem de operare Android „curat”, chiar dacă face câteva compromisuri mari pentru a atinge acest preț. De exemplu, construcția, care este realizată din plastic, sau procesorul de generație veche, echipat cu modem 4G. Unde nu a făcut Google rabat în dezvoltarea lui Pixel 4a este la capitolul cameră, iar noile teste realizate de DxOMark sugerează că aceasta poate fi la nivelul unor telefoane semnificativ mai scumpe.

Google Pixel 4a oferă performanță mai bună la aproape jumătate de preț

Chiar dacă integrează o singură cameră foto pe partea din spate, Google Pixel 4a a reușit să obțină un scor de 111 puncte în testele DxOMark. Asta pune acest model deasupra modelului iPhone 11, care costă acum 600 de dolari, față de 350 de dolari, cât costă telefonul mid-range de la Google. Desigur, scorul este scăzut în comparație cu alte modele din piață, din lipsa unei camere ultra-wide sau unei camere cu zoom. Ce are însă este stabilizare optică, ceva ce găsim de obicei doar pe telefoane din gamele superioare.

Se pare însă că unde Google nu beneficiază de hardware performant, compensează cu procesare AI avansată. Rezultatele sunt foarte bune, focalizarea este rapidă, iar în fotografia de noapte, culorile și balansul de alb sunt bine calculate. Desigur, la capitolul filmare, acest model nu poate fi comparat cu alte dispozitive mai scumpe. Totuși limitările acestui senzor ies în evidență în anumite situații. De exemplu, nu are o plajă dinamică foarte largă, iar în lumină artificială, imaginile sunt cam „portocalii”.

pixel 4a dxomark

Totuși, la acest preț nu prea găsești alte telefoane cu camere mai performante. Poți găsi modele cu sisteme mai avansate, cu două, trei sau patru camere, dar calitatea fiecăreia este semnificativ mai slabă, în comparație. Din păcate, metoda prin care este atins zoom-ul digital nu este tocmai bună, folosind aceeași tehnică de zoom digital procesat ca în cazul modelelor Pixel 2, pentru rezultate care arată foarte artificial.

Din păcate, Google Pixel 4a, la fel ca restul modelelor din gama Pixel, nu se regăsește în mod oficial și în magazinele din România.

sursa: DxOMark

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult