Google Pixel 5 intră abia pe locul 15 în clasamentul DxOMark

01.11.2020
Google Pixel 5 intră abia pe locul 15 în clasamentul DxOMark

Chiar dacă în continuare telefoanele Pixel sunt considerate cele mai performante de pe piață atunci când vine vorba despre fotografie, testele DxOMark spun în ultima perioadă că acestea au fost depășite de alte modele. Noul Pixel 5 oferă în continuare două camere foarte performante, chiar și în lipsa procesorului neural de pe Pixel 4, însă limitele componentelor sale se văd în rezultatele finale. De data aceasta, noul model Pixel nu intră nici măcar în Top 10.

Camera de pe Pixel 5 nu este cea mai bună din piață

DxOMark a oferit un scor de 120 de puncte noului model Pixel 5, care este în dezavantaj din punct de vedere hardware față de concurenții săi. Acesta folosește un senzor deja foarte vechi, un Sony IMX363, pentru camera principală, care este apoi ajutat de procesarea AI de la Google pentru a scoate niște rezultate foarte bune. Scorul foto de 129 puncte confirmă că această cameră este în continuare competitivă, dar există deja altele cu senzori mai mari care oferă rezultate mai bune.

Zgomotul de imagine, cauzat de senzorul mic, pare să fie o problemă, în timp ce balansul de alb nu este corect ajustat în condiții de iluminare slabă. De asemenea, fără un senzor dedicat pentru calcularea adâncimii, modul portret estimează eronat decuparea subiectului.

Pixel 5 dxomark

Dar probabil cel mai slab aspect al sistemului de camere de pe Pixel 5 zoom-ul, care nu oferă rezultate la nivelul altor modele concurente pentru că este realizat digital. Scorul pentru această componentă a fost de numai 49 de puncte, iar scorul pentru video a fost înalt, la 107 puncte, dar în continuare sub liderii pieței de smartphone-uri. Google a ales o cameră secundară ultra-wide de 16 megapixeli.

Asta nu înseamnă că este o cameră slabă

Asta nu înseamnă că Google Pixel 5 nu are și multe avantaje. Este unul dintre telefoanele care focalizează cel mai repede și beneficiază de o stabilizare video foarte bună. Atât timp cât folosești camera afară, rezultatele vor fi foarte bune.

Totuși, este posibil ca majoritatea utilizatorilor să se împace mai bine cu un Pixel 5 decât cu un alt smartphone cu o cameră considerată mai performantă. Acesta nu necesită setări avansate pentru a capta fotografii bune, beneficiind de un mod automat de încredere.

Pixel 5 intră pe locul 15 în clasamentul DxOMark, imediat sub modelul Mate 30 Pro de la Huawei de anul trecut și deasupra Xiaomi Redmi K30 Pro Zoom Edition. Deasupra lui se află și alte modele populare precum Galaxy Note20 Ultra 5G, iPhone 11 Pro Max, Galaxy S20 Ultra, Oppo Find X2 Pro, Xiaomi Mi 10 Pro, Huawei P40 Pro, XIaomi Mi 10 Ultra și cel mai nou flagship Huawei, Mate 40 Pro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult