Google Pixel 8 a fost desemnat drept cel mai bun smartphone lansat în 2023. Surclasează iPhone și Samsung

29.02.2024
Google Pixel 8 a fost desemnat drept cel mai bun smartphone lansat în 2023. Surclasează iPhone și Samsung

Google Pixel a câștigat premiul pentru cel mai bun smartphone al anului 2023. Noul telefon din gama Pixel a surclasat Galaxy S23 și iPhone 15.

Google Pixel 8 a adus îmbunătățiri considerabile gamei de smartphone-uri de la Google, iar acum aduce și premii, deoarece cele două modele din seria Pixel 8 au câștigat premiul de Cel mai bun telefon al anului 2023.

În fiecare an, la Mobile World Congress (MWC), GSMA găzduiește „Global Mobile Awards”. Evenimentul include o serie de premii pentru industria mobilă, cum ar fi „Cea mai bună descoperire în tehnologie mobilă”, „Cea mai bună infrastructură de rețea mobilă” și multe altele. La categoria „Device”, unul dintre cele mai mari premii este acordat pentru „Cel mai bun smartphone”.

„Premiul pentru cel mai bun smartphone combină performanța remarcabilă, inovația și leadership-ul, determinate prin evaluarea smartphone-urilor de pe piață în perioada ianuarie 2023 – decembrie 2023, de către analiști, jurnaliști și influenți independenți de top la nivel mondial”, explică GSMA.

Google Pixel 8 este smartphone-ul anului 2023

Printre candidații din acest an s-au numărat iPhone 15 Pro, OnePlus Open, seria Samsung Galaxy S23 și Samsung Galaxy Z Flip 5, precum și seria Google Pixel 8, bineînțeles. Așa cum s-a anunțat la eveniment, seria Google Pixel 8 a câștigat concursul și a ajuns să fie numită „Cel mai bun smartphone” din 2023 de către GSMA.

Apple iPhone 14 Pro a câștigat titlul în 2023, iar iPhone 13 Pro Max l-a câștigat în anul anterior. În 2021, Galaxy S21 Ultra a câștigat, dar aceasta este prima dată când Google ia titlul. Pixel 6 Pro a fost pe lista scurtă în 2021, în timp ce funcția Night Sight a lui Pixel 3 a câștigat un premiu GSMA pentru „Disruptive Device Innovation” în 2019.

Google Pixel 8 a reprezentat un pas important pentru companie. Nu doar că noua serie de telefoane folosește cele mai noi procesoare de la Google, Tensor G3, dar înglobează și capabilități AI, care ar trebui să contribuie la o experiență mai bună în utilizare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult