Google Pixel 8 este seria de telefoane care va face A.I.-ul indispensabil

Google Pixel 8 este seria de telefoane care va face A.I.-ul indispensabil

Google a prezentat seria de telefoane Pixel 8 în cadrul evenimentului Made by Google, organizat miercuri în New York. Păstrând tradiția începută o dată cu Pixel 6, noua gamă este compusă din modele varianta standard și versiunea Pro.

Ambele modele folosesc cel mai nou chipset produs de Google: Tensor G3. Nici de această dată Google nu se laudă în deosebi cu performanța chipsetului, ci mai de grabă cu capabilitățile lui în materie de A.I. . Iar acestea nu sunt puține: de la modificarea expresiilor faciale din poze și până la eliminarea sunetului de fundal din orice video, Pixel 8 pare să fie cel mai inteligent companion de buzunar în momentul actual.

Pixel 8 Pro are un ecran de 6,7 inch şi o baterie de 5.050mAh, fiind mai mare decât 7 Pro, dar varianta de bază, Pixel 8, este chiar mai mic decât predecesorul său, Pixel 7, primul având 6,2 inch, iar cel din urmă 6.3.

Versiunea Pro va avea o configurație triplă de camere: pe lângă camera principală de 50MP, există alte două camere, ultrawide şi telephoto (zoom optic 5x), ambele de 48MP.

Pixel 8 rămâne la două camere: păstrează senzorul principal, dar cel ultrawide este un downgrade față de confratele său: 12MP.

Cu un ecran de 6,1 inch, acesta folosește o baterie de 4.485mAh, ușor mai mare decât bateria de la Pixel 7.

O funcționalitate hardware surpriză este că noile smartphone-uri Google sunt dotate cu senzor de temperatură. Acesta poate fi folosit pentru estimarea temperaturii pentru diverse obiecte și, după ce va fi certificat FDA, va fi capabil să măsoare şi temperatura corpului — deși, tehnic, deja ar putea face asta.

Pixel 8 va costa de la 800 de euro (~4.000 lei), iar preţul de pornire pentru Pixel 8 Pro este de 1.100 de euro (~5.500 lei). În comparație, Pixel 7 costa la lansare 650 de euro (~3.000 lei), iar 7 Pro costa 760 de euro (~3.800 lei).

Ambele telefoane vin cu cel mai nou sistem de operare: Android 14.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News