Google Pixel 8a, dezvăluit în mod oficial. Specificații și prețuri

08.05.2024
Google Pixel 8a, dezvăluit în mod oficial. Specificații și prețuri
Foto: Google

După numeroase zvonuri și leak-uri, Google a hotărât să dezvăluie în sfârșit, în mod oficial, noul telefon Pixel 8a. Acesta are liniile de design împrumutate de la frații mai mari Pixel 8 și Pixel 8 Pro, cu margini rotunjite, rama metalică de aluminiu și spate din plastic. Ecranul beneficiază de protecție Gorilla Glass 3, iar telefonul a primit certificare IP67 pentru rezistența la apă și praf. După cum se zvonise deja, Google Pixel 8a va fi disponibil în variantele de culoare Bay (albastru), Aloe (verde), Porcelain (alb) și Obsidian (negru).

Și leak-urile legate de display-ul lui Pixel 8a au fost adevărate: terminalul beneficiază de un ecran compact, cu diagonala de 6,1 inci, panel pOLED cu rezoluția de 2400×1800 și o rată de refresh de 120Hz. Luminozitatea de top poate urca până la 2000 niti sau 1400 de niți atunci când este redat conținut HDR.

Nici pe partea de camere nu avem parte de surprize: senzorul principal este de 64 MP, cu o apertură de 1,89, iar cel ultra-wide de 13 MP, cu o apertură de 2,2. Camera selfie utilizează un senzor de 13 MP și este capabil de filmare 4K 30fps, în timp ce camerele de pe spate pot filma 4K 60fps. Nu lipsesc nici funcții precum stabilizarea optică a imaginilor pe camera principală și cea ultra-wide, zoom digital 5x, dar nici opțiuni software precum Magic Editor, Magic Eraser, Face și Photo Unblur etc.

Evident, Google Pixel 8a utilizează cipul propriu Tensor G3, alături de coprocesorul Titan M2. Telefonul beneficiază de 8GB de memorie RAM de top LPDDR5x și 128 sau 256GB spațiu de stocare de tip UFS 3.1. Bateria are o capacitate de 4492 mAh, cu posibilitatea de încărcare pe fir la 18W sau wireless prin standardul Qi.

Pixel 8a va fi livrat cu Android 14 la bord și va beneficia de nu mai puțin de șapte ani de suport software pentru upgrade-urile de OS și update-urile de securitate. De asemenea, telefonul va primi funcții AI precum Circle to Search, Pixel Call Asssist, Audio Emoji sau Google Gemini.

Google Pixel 8a
Foto: Google

Senzorul de amprentă este integrat în ecran, iar telefonul include difuzoare stereo, cip NFC și suport pentru Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3, conectivitate USB 3.2 și dual SIM (în configurația nano SIM fizic + eSIM).

Google Pixel 8a are prețurile europene oficiale de 549€ pentru modelul cu stocare de 128GB și 609€ pentru cel cu stocare de 256GB. Din păcate, din nou precomenzile de pe site-ul Google nu sunt disponibile în România, zvonurile conform cărora acesta va fi primul telefon al companiei comercializat oficial în țara noastră sfârșind prin a fi false.

Sursa: GSMArena.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News